outhands

Clubrecords Rijnsburgse Boys

In de laatste competitiewedstrijd van Rijnsburgse Boys tegen TOGR kon de formatie van trainer Ted Verdonkschot een aantal clubrecords verbeteren. De evenaring van het clubrecord ‘meeste competitieoverwinningen in één seizoen’ werd niet bereikt. Bij een overwinning op TOGR had Rijnsburgse Boys het clubrecord van 19 overwinningen van het seizoen 1983-1984 geëvenaard, maar door de nederlaag tegen de Rotterdammers ging dat niet door.

  

De verbetering van het clubrecord ‘meeste competitiepunten in één seizoen’ werd door de nederlaag tegen TOGR niet bereikt. Een overwinning op TOGR had een nieuw clubrecord kunnen betekenen, maar nu blijft het record staan op 60 punten behaald in het seizoen 1983-1984 (omgerekend naar 3 punten voor een overwinning) 

De volgende clubrecords werden dit seizoen wel verbroken.

Meeste competitiedoelpunten in één seizoen:
De 66 gescoorde competitiedoelpunten van dit seizoen is een nieuw clubrecord.

Meest positieve doelsaldo in één seizoen:
Het positieve doelsaldo van +36 van dit seizoen is een nieuw clubrecord.

Grootste thuisoverwinning in KNVB-districtsbeker:
De 10-1 overwinning op SC Voorne van 25 november 2006 betekende een evenaring van de grootste overwinning in eigen huis in het kader van de KNVB-districtsbeker (zie link onderaan). Tevens was deze wedstrijd de meeste doelpuntrijke wedstrijd op Rijnsburgse bodem in het kader van de KNVB-districtsbeker.

Persoonlijke records:
Martijn Gootjes scoorde dit seizoen liefst 22 competitiedoelpunten. Daarmee kwam het dicht bij het record van Berry Charité. Charité scoorde in het seizoen 2001-2002 liefst 26 competitiedoelpunten.
Het gemiddelde-record is stevig in handen van Cees van Maris. Van Maris scoorde in het seizoen 1957-1958 in competitieverband 21 doelpunten in 18 wedstrijden (zie link onderaan).

Klik hier voor een totaaloverzicht van de clubrecords van Rijnsburgse Boys.