Bram van Egmond

Cheque van 2900 euro voor KiKa en Stichting Ushersyndroom

Het is een goed gebruik dat KiKa en Stichting Ushersyndroom meedelen in het succes van de jaarlijkse Paasveiling. Ook dit jaar tijdens de online Uienveiling was dit het geval. Het leverde de twee maatschappelijk partners van Rijnsburgse Boys elk een bedrag van 1450 euro op.

Annouk van Nunen van Stichting Ushersyndroom krijgt de cheque van Ad Hendriksen


Na afloop van de veiling op 28 mei, die bijna 79.000 euro opleverde, gingen alle ruim 160 kavels nog eenmaal in de hoge hoed. Het lot viel op kavel 26 van de lijst met items die op vrijdag 28 mei werden geveild. Dit kavel was een rondvaart voor vier personen met een RIB-powerboot, gevolgd door eten en drinken bij Kaatje Mossel in Rotterdam.

Vrijwilligster Silvia van der Plas nam de cheque namens KiKa in ontvangst


Het kavel, dat beschikbaar werd gesteld door Dutch Cabin Group, bracht 2900 euro op. Dit betekent dat KiKa en Stichting Ushersyndroom elk de helft van dit bedrag krijgen, dus ieder 1450 euro.
Wat doen de goede doelen?
KiKa werft fondsen voor onderzoek naar kanker bij kinderen, zodat de kans op genezing wordt vergroot. Ushersyndroom is een aandoening aan het gehoor en het gezichtsveld, die het leven van mensen en hun omgeving ingrijpend verandert. Stichting Ushersyndroom knokt ervoor dat onderzoekers snel een behandeling vinden om het doof en blind worden te stoppen.