Bram van Egmond

Cas Knoester blijft in de Rijnsburgse selectie

Cas Knoester

Rijnsburgse Boys en Cas Knoester maken bekend dat zij ook volgend seizoen met elkaar blijven samenwerken. De jonge psychologiestudent, die vorig jaar na een verblijf bij Jong NAC op het Rijnsburgse trainingsveld aan de slag ging, maakt sinds dit seizoen deel uit van de A-selectie. Beide partijen hebben vertrouwen in de ontwikkeling in dit seizoen, waardoor er nog een seizoen aan vast is geknoopt. Bestuur en staf zijn verheugd met het langere verblijf van dit talent.
Cas Knoester was graag bereid om een nadere toelichting te geven.
“Ik heb het erg naar mijn zin in Rijnsburg en dat neemt ook nog steeds toe. Ik ben vorig jaar bij mijn binnenkomst direct goed in de groep opgenomen. Het team is onderling heel aardig en relaxed en dat zie ik ook bij de mensen van de club er om heen. Het is voor mij niet het meest ideale seizoen om in te stromen, gezien de prestaties, vooral voor de winterstop. Maar de selectie heeft absoluut voldoende kwaliteit om dat te boven te komen.”
“Ik hoopte zelf vooraf dat ik wel wat meer in de basis zou spelen. Als dat niet zo is, dan doe je je uiterste best om de trainer van je kwaliteiten te overtuigen. Maar ik respecteer zijn keuzes. De concurrentie is groot, en iedereen is gewaagd aan elkaar. Maar ik vind zelf dat ik voldoende kwaliteiten heb om mezelf in de basis te spelen.”
We vroegen hem naar zijn motieven voor de verlenging.
“Het is vooral een gevoel. De club wilde graag met mij door en ik wilde ook graag blijven. Om na een jaar Rijnsburg al te verlaten was helemaal niet mijn intentie, ik ben nog lang niet klaar hier. Ik heb de club na het eerste gesprek nog wel wat bedenktijd gevraagd. Ik wilde wel even goed nadenken of ik het echt wilde, maar ik was daar vrij snel uit. Ik ben nog jong, maar de potentie wordt gezien. Ik moet het echter wel zelf bewijzen.”
“Qua positie wil ik sowieso graag op het middenveld spelen, dat is duidelijk. Ik kan veel arbeid verrichten, kan veel loopwerk aan en ben zowel verdedigend als aanvallend ingesteld. Ik denk dat ik redelijk compleet ben. Ik heb nu net drie invalbeurten achter de rug, alle drie steeds iets langer, maar vooral steeds beter. De echte Cas Knoester is er echter nog niet uitgekomen. Ik ben dan wel een werkende voetballer, maar ik wil ook steeds dwingender worden in mijn spel. Die lijn wil ik blijven doortrekken, om zo in een goede flow te komen”.
Cas is bezig met zijn tweede jaar psychologie aan de VU in Amsterdam. “De keuze voor het voetballen bij Rijnsburg is goed uitgepakt. In mijn eerste jaar, met het voetballen bij NAC, was overdag voetballen en studeren niet goed te combineren. Nu gaat dat met de avondtraining veel beter. Ik heb mijn achterstand van het eerste jaar in kunnen halen en ben nu goed bij.”
Op de vraag of Cas zichzelf voor een langere tijd ziet voetballen in Rijnsburg blijft hij wat vaag. “De voetbalwereld is erg opportunistisch, zowel vanuit de voetballers als vanuit de clubs. We bekijken het per jaar, je weet nooit hoe het loopt. De voorwaarden zijn bij Rijnsburg echter wel geel goed. Het is belangrijk dat ik me kan blijven ontwikkelen en Rijnsburg is een club waar dat prima kan!”
We wensen Cas bij de Uien een mooie groei in zijn voetballoopbaan toe!