Bram van Egmond

Carlos Opoku verruilt HFC voor Rijnsburgse Boys

Centrale verdediger Carlos Opoku (31) speelt volgend seizoen in het geelzwarte shirt van Rijnsburg. Na negen seizoenen bij Koninklijke HFC kondigde de speler in januari aan op zoek te gaan naar een nieuwe uitdaging. Dat is dus Rijnsburgse Boys geworden, ondanks interesse van diverse anders clubs, ook uit de tweede divisie.

“Ik kende natuurlijk trainer Pieter Mulders al onder wie ik zeven jaar heb getraind,” vertelt Carlos Opoku. “Met hem heb ik ook dit seizoen regelmatig contact gehouden. Nadat ik benaderd was door de technische commissie van Rijnsburg, heb ik ook met Hidde Prijs en Donny Verdam gesproken. Van hen hoorde ik goede verhalen.”
Vertrouwen
Wat verder meespeelde bij de beslissing om naar Rijnsburg te komen, is de reisafstand tussen Opoku’s werk in Amsterdam en zijn woonplaats Haarlem, vertelt Carlos. “Die mocht niet te groot zijn. Maar het belangrijkste voor mij is of er vertrouwen is. In het gesprek met de technische commissie bleek dat er wederzijds te zijn, en toen waren we er eigenlijk snel uit. Rijnsburg is een heel mooie club met de ambitie om in de tweede divisie uit te komen. Ik houd van uitdagingen, dus daar draag ik graag mijn steentje aan bij. Met mijn ervaring en mijn verdedigende kwaliteiten hoop ik voor stabiliteit achterin te zorgen.”
Kopsterke verdediger
Carlos Opoku is met zijn 1 meter 96 een kopsterke verdediger en sterk in één-tegen-één situaties. Hoewel hij er in de eerste plaats staat om doelpunten te voorkomen, maakt hij jaarlijks ook negen tot tien goals, vaak uit dode spelsituaties en penalty’s. Dit seizoen staat de teller bij tweededivisionist HFC al op twaalf treffers. Bij zijn huidige club vinden medespelers en technische staf het jammer dat de verdediger vertrekt en was er de stille hoop dat hij toch zou blijven, maar ze hebben ook begrip voor zijn keuze om naar Rijnsburg te vertrekken.