Bram van Egmond

Carlos Opoku na dit seizoen weg bij geel-zwart

Carlos Opoku (34) stopt komende zomer met voetballen bij Rijnsburgse Boys. De centrale verdediger heeft er dan vier seizoenen op zitten op sportpark Middelmors. Zijn contract wordt niet verlengd.

“Ik vind het ontzettend jammer,” reageert Carlos Opoku. “Als het aan mij had gelegen was ik nog wel een paar jaartjes doorgegaan bij Rijnsburgse Boys. Aan de andere kant kwam het ook niet als een verrassing, vanwege mijn leeftijd en omdat ik het laatste jaar als gevolg van blessures weinig heb gespeeld.”
Op zoek naar nieuwe club
“Daardoor zit er niet veel anders op dan op zoek te gaan naar een nieuwe club,” vervolgt Carlos. “Ik wil graag voetballen. Zolang ik fit ben en de thuissituatie het toelaat, ga ik door. Ik vind het zonde om nu al te stoppen. Contacten met andere verenigingen zijn er nog niet. Alles ligt dus nog open. Het liefst ga ik naar een club die zo hoog mogelijk speelt, maar het belangrijkste is dat ik een ploeg vind waar ik plezier heb, zoals nu. Met mijn fysiek en mijn ervaring kan ik voor veel clubs nog van waarde zijn.”

Loopbaan
Carlos Opoku kwam medio 2017 naar sportpark Middelmors. In zijn eerste en tweede jaar, onder respectievelijk Pieter Mulders en Wilfred van Leeuwen, stond hij meestal in de basis. Vorig seizoen en dit jaar onder Henk Wisman speelde hij minder vaak, mede als gevolg van blessures, zoals vorig jaar een breuk in zijn kuitbeen.
Bij zijn vorige club, Koninklijke HFC, stond hij negen seizoenen onder contract. In die periode promoveerde hij met HFC, toen onder leiding van oud-Rijnsburg-trainer Pieter Mulders, van de eerste klasse zondag naar de tweede divisie. Als centrale verdediger en vaste strafschoppennemer pikte hij regelmatig zijn goals mee.