Bram van Egmond

Burenstrijd levert een Spaans gelijkspel op

De dinsdag van het trainingskamp in Torremolinos stond in het teken van een oefenwedstrijd tegen buurploeg en hoofdklasser vv Katwijk. Alhoewel de wedstrijd al ruim van tevoren was afgesproken, leverde de zoektocht naar een geschikt veld nog wel wat gedoe op. Katwijk dacht zich verzekerd te hebben van een mooi stadionveld, dichtbij Torremolinos, maar bleek op het laatste moment toch niet over de juiste papieren te beschikken. Het veld mocht alleen door profclubs gebruikt worden. Omdat het dichtbij liggende veld waar Rijnsburgse Boys tot nu toe prima op getraind had door Katwijk niet geschikt werd gevonden, werd een busreis van anderhalf uur ondernomen richting Gibraltar.
RBB Trainingskamp 2015 Dag 4 004
Bij het plaatsje San Enrique, aan de oever van de Rio Guadiaro tussen de sinaasappelgaarden, ligt een idyllisch poloveld. Compleet met stallen met prachtige raspaarden en een stoffig zandweggetje dat eigenlijk te klein is voor een touringcar. Op dat poloveld zijn drie voetbalvelden met krijtlijnen afgezet, met een prachtig geschoren grasmat. Bij aankomst werd er nog getraind door Club Brugge. Al snel namen de teams van Rijnsburgse Boys en Katwijk bezit van een van de velden voor een voorbereidende warming-up, waarbij uit de ooghoeken al stiekem werd gekeken naar de fitheid en felheid van beide teams. Want alhoewel iedereen benadrukte dat het “slechts een oefenpotje is”, “er veel gewisseld zal worden”, “de uitslag niet belangrijk is” en meer van dat soort sussende woorden, is een oefenderby tussen Rijnsburgse Boys en Katwijk, een topklasser tegen een hoofdklasser, wel degelijk een serieuze zaak. Er staat prestige op het spel!
RBB Trainingskamp 2015 Dag 4 017
De opstellingen en wissels van beide teams tijdens de wedstrijd zijn te omvangrijk om op te noemen. Dus laten we het er maar op houden dat alle fitte spelers in het veld hebben gestaan. Een uitgebreid verslag is te vinden op voetbalopzaterdag.com, dat met een verslaggever en fotograaf aanwezig was. De wedstrijd zelf was vermakelijk om naar te kijken. Katwijk startte fel en verraste Rijnsburgse Boys al snel met een doelpunt van Mengerink. Een moment van onachtzaamheid in de verdediging. Rijnsburgse Boys stootte echter al snel tegen met een lepe veldgoal van Ignacio, die vlak voor rust ook nog de 2-1 wist aan te tekenen.
In de tweede helft speelde Rijnsburgse Boys beduidend beter, maar wist Katwijk tot twee maal toe via Susan te scoren en daarmee leek de wedstrijd op een 3-2 winst voor Katwijk af te stevenen. De Uien kenden echter nog een mooi moment. Danny van der Vijver maakte een kwartier voor tijd zijn rentree na 9 maanden blessureleed en viel nuttig in. Vlak voor tijd zette hij voor op Ignacio, die vanuit een moeilijke hoek keeper Koroglu wist te verschalken, die de winst al bijna aan het vieren was.
RBB Trainingskamp 2015 Dag 4 054
Al met al een leuke wedstrijd, sportief maar pittig gevoetbald en een mooie uitslag. Alhoewel Rijnsburgse Boys wellicht aanspraak op meer mocht maken (door een overduidelijke, maar niet toegekende strafschop), is ook duidelijk dat Katwijk gewoon in de Topklasse thuishoort en daar volgend seizoen zijn opwachting kan maken.
RBB Trainingskamp 2015 Dag 4 061
De wedstrijd werd afgesloten met een groepsfoto van vrijwel de voltallige selectie en staf. Helaas zonder Mark van den Boogaart die ziek in het hotel was achtergebleven. Die foto is tevens het einde van de berichtgeving uit Torremolinos. Woensdag heeft iedereen nog wat vrije tijd en wordt in de avond teruggevlogen. Aankomende zaterdag wordt er weer geoefend, om 14.00uur tegen de koninklijke HFC in Haarlem.
Een fotoserie van dag 4 kunt u hier bekijken.