Bram van Egmond

Bram de Bruin tekent bij tot medio 2022

De optie in het contract van middenvelder Bram de Bruin om ook volgend seizoen het shirt van Rijnsburgse Boys te dragen, is gelicht. Dit betekent dat de 23-jarige voetballer tot zeker medio 2022 op Middelmors te zien is.

Er was slechts één gesprek nodig om Bram de Bruin te behouden voor Rijnsburgse Boys. “Ik heb het prima naar mijn zin,” zegt de middenvelder. “De club wilde met mij door en ik sta sinds mijn komst naar Rijnsburg in de basis. Dat laatste was voor mij een belangrijke overweging om te tekenen.”
Niveau hoger
Afgelopen zomer kwam de dynamische middenvelder over van derdedivisionist Barendrecht. Hoewel hij bij Rijnsburg op een hoger niveau actief is, dwong hij met zijn loopvermogen meteen een basisplaats af op het middenveld, naast de meer controlerend spelende Bram Ros en de meer aanvallend ingestelde Jeroen Spruijt.
Tevreden terugkijken
“In de voorbereiding was het nog niet meteen heel erg goed, maar naarmate de oefenperiode vorderde, ging het beter,” kijkt Bram de Bruin terug. “Met Bram Ros en Jeroen Spruijt ging het ook in de competitie steeds beter, waardoor ik in de basis ben blijven staan.” En dus kan hij ondanks de coronacrisis tevreden terugkijken op de eerste maanden.
Vorige clubs
Bram de Bruin begon zijn voetbalcarrière in de jeugd van Nieuwerkerk. In de E’tjes maakte hij een uitstapje naar Feyenoord, waar hij in een team speelde met Rijnsburg-back Bert Koomen. Na Nieuwerkerk koos de in Rotterdam woonachtige student sportmarketing voor derdedivisieclub Capelle, waar hij samenspeelde met doelman Bradly van der Meer. Na drie seizoenen volgde Barendrecht, waar hij een jaar voetbalde alvorens over te stappen naar Rijnsburg.