Henk Hogewoning

Bram de Bruin en Rijnsburgse Boys uit elkaar

Bram de Bruin is aan zijn laatste seizoen bezig bij Rijnsburgse Boys. Komende zomer levert de 26-jarige middenvelder zijn kleding in op sportpark Middelmors. Hij heeft er dan vier seizoenen op zitten in Rijnsburg. Waar zijn toekomst ligt, is nog niet bekend.

“In het najaar heb ik bij de club aangegeven dat ik zeer waarschijnlijk zou vertrekken bij Rijnsburg, omdat ik vond dat ik meer speeltijd verdiende”, schetst Bram de Bruin het voortraject dat vooraf ging aan zijn besluit om te vertrekken. “Begin december kreeg ik vervolgens signalen dat de club me toch wilde houden. Maar door het vertrek van Gerrit Paauw bleef een vervolggesprek lang uit. Pas eind februari zat ik weer aan tafel. In dat gesprek voelde ik niet de waardering die ik hoopte te krijgen, waardoor ik definitief heb besloten om te stoppen en op zoek te gaan naar een nieuwe club.”

Rampjaar
“Ik vind het heel jammer”, vervolgt Bram, “want bij Rijnsburg is alles perfect geregeld en er zitten hier veel superleuke mensen, maar omdat ik een plek in de basis ambieer en vertrouwen wil krijgen, heb ik deze keus gemaakt. Ik heb geen zin om viermaal in de week van Rotterdam naar Rijnsburg te rijden voor een plek op de bank. Die basisplaats had ik vorig jaar, toen we tweede werden, al niet en dit seizoen is helemaal een rampjaar voor mij, ook vanwege een hardnekkige buikblessure, waarvoor ik vorige week ben geopereerd.”

Goed eindigen
Bram verwacht snel te herstellen van de operatie, zodat hij in het resterende deel van het seizoen nog van waarde kan zijn voor Rijnsburg. “Ik wil er nog een paar mooie maanden van maken en graag bij de eerste zeven eindigen. Dat moet mogelijk zijn want het verschil met nummer zes GVVV is maar vijf punten. En daartussen zitten clubs met meer duels dan wij.”

Derby’s
Tot slot: wat gaat Bram missen in Rijnsburg? “Het spelen voor veel publiek en de mooie derby’s natuurlijk. Een van de hoogtepunten wat dat betreft was mijn derde treffer thuis tegen Quick Boys in april 2022 in een wedstrijd die we met 3-0 wonnen. Voor dat soort duels ben ik vier jaar geleden naar Rijnsburg gekomen.” 

Vorige clubs
Bram de Bruin kwam medio 2020 over van Barendrecht, waar hij één seizoen onder contract stond. Bram begon zijn voetbalcarrière in de jeugd van Nieuwerkerk. In de E’tjes maakte hij een uitstapje naar Feyenoord. Na Nieuwerkerk koos de in Rotterdam woonachtige voetballer voor Capelle, toen derdedivisieclub. Na drie seizoenen volgde de overstap naar Barendrecht, gevolgd door vier seizoenen bij Rijnsburgse Boys.