outhands

Bollenstreeksport ook komend seizoen te beluisteren

Al meer dan 10 jaar werken de omroepen Stichting Omroep Rijnsburg, NENS en Holland Centraal op de zaterdagmiddag samen in het sportprogramma onder de naam Bollenstreeksport. Deze samenwerking heeft haar toegevoegde waarde in die tijd binnen onze regio meer dan bewezen.

In bijna 500 uitzendingen werd elke zaterdag tussen 14.00 en 17.00 uur aandacht besteed aan de wedstrijden in de Hoofdklasse van het zaterdagvoetbal. Daarnaast werden wekelijks  studiogasten uitgenodigd en werd in telefonische interviews ruim aandacht besteed aan de ontwikkelingen binnen andere verenigingen en sporten.

Als gevolg van de gemeentelijk herindeling is er binnen de Gemeente Katwijk slechts één zendmachtiging beschikbaar en die werd toegekend aan de RTV Katwijk, een fusie tussen VLOK en SOR/Mebora. SOR/Mebora zal ophouden te bestaan en dus in Rijnsburg geen radiosignaal meer uitzenden.

De redactie van Bollenstreeksport heeft tijdens de totstandkoming van de fusie getracht  samenwerking te realiseren tussen Bollenstreeksport en RTV Katwijk-sport. Dit met de doelstelling om de Rijnsburgers hun vertrouwde sportprogramma te kunnen blijven aanbieden. En de gehele gemeente Katwijk kennis te laten maken met het regionale karakter van Bollenstreeksport.

Dit heeft helaas niet mogen lukken. Het bestuur van de RTV Katwijk zendt op haar kabel- en FM-frequenties haar sportprogramma RTV Katwijk uit.

Voor de luisteraars in Rijnsburg betekent dit concreet, dat zij zowel op de kabel, als op de kabelkrant het programma Bollenstreeksport niet meer kunnen beluisteren. De redactie van Bollenstreeksport betreurt dit enorm, maar kan hierin alleen berusten. Overigens zal de redactie van Bollenstreeksport haar uitzendingen bij NENS en Holland Centraal blijven voortzetten.
Onze trouwe  luisteraars in Rijnsburg kunnen de wekelijkse radio-uitzendingen van Bollenstreeksport dus toch blijven beluisteren. Dat kan op de FM-frequenties van NENS (105.3 FM) of Holland Centraal (107.7 FM) of via de live-stream van internet van NENS.  Die wordt gevonden op de internetsite www.rtvnens.nl.  Daar kan men live de verrichtingen van alle Bollenstreekclubs blijven volgen. En direct ingelicht blijven over de verrichtingen van de sportieve concurrentie.

Bovendien is het voor andere  sporten, verenigingen en niet in Katwijk/Rijnsburg beoefende sporten aantrekkelijk om te worden geïnformeerd over wat er zich binnen hun sport in de regio afspeelt.

De redactie van Bollenstreeksport blijft open staan voor een constructieve samenwerking met de RTV Katwijk maar zal vooralsnog zelfstandig het bekende format handhaven.

Verenigingen  kunnen zoals altijd hun nieuws inzenden via onze web-site www.bollenstreeksport.nl.