Ariea van Zuylen

Blije kinderen tijdens Sinterklaasfeest op Middelmors

Woensdagmiddag om kwart voor 4 stroomt de kantine vol met spelertjes waarbij de spanning van het gezicht te lezen is. Zal Sinterklaas vanmiddag ook nog bij Rijnsburgse Boys langs komen? En nog meer, zal hij voor ons ook nog een cadeautje bij zich hebben? De kindertjes zoeken allemaal met hun teamgenootjes of vriendje een plekje op. Een aantal kindertjes vinden de spanning te groot en de leiders en trainers kunnen hun gelukkig geruststellen.

Om 16 uur klinkt de muziek en komen de eerste pieten binnen. Ze zwepen de kindertjes op en een paar minuten later komt Sint dan gelukkig de kantine inlopen.

De kinderen joelen en schreeuwen dat het een lust is. Alle spelertjes van de uitjes, de mini’s en de JO8 teams mogen stuk voor stuk naar voren komen. De Sint weet uiteraard hoe de kindertjes heten maar wil wel weten wat hun positie in het veld is, wie er goed kan keepen, wie er goed kan scoren en wie een lastige tegenstander is. De kinderen kunnen het allemaal goed vertellen en genieten overduidelijk van de interesse van Sint. Tussendoor worden er allerlei liedjes meegezongen en actief mee gedanst op Van Links naar Rechts, Hoofd-schouders-knie-en-teen, de Mayonaise-polonaise.

Als afsluiting wil Sint een grote groepsfoto maken op het podium met alle kindertjes die uiteindelijk als een prachtig plaatje de boeken weer in gaat.

Nadat alle kindertjes van hun leider/trainer hun cadeautje hebben gehad mogen ze nog een limonade halen en gaan ze weer hun papa, mama of opa en oma mee naar huis. Hun cadeau, een Air voetbal, onder de arm mee om thuis mee te spelen.

Dankzij de vrijwilligsters Britt Frijns, Diana van der Plas en Natascha den Haan was het een geslaagde middag en was alles weer tot in de puntjes geregeld.

Als laatste, grote dank naar onze huisfotograaf Jan Jungerius die weer tijd vrijgemaakt heeft om de prachtige plaatjes te schieten die hier te zien zijn.