Blessuretijd nekt Rijnsburg

Bij de bezoekers ontbraken de geschorste Djuric Ascension en de geblesseerde Danny van der Vijver. Daardoor kreeg Joes Blakborn een plek aan de rechterkant van het middenveld en schoof Peter Freke door naar het centrum. De eerste kans in de wedstrijd was voor Joost Kuhlmann, maar zijn schot trof geen doel. Een minstens zo’n gevaarlijk moment was er voor Katwijk-aanvaller Erwin Verkuijlen, maar zijn poging verdween naast het doel. Een schot van Katwijker Chris de Bie ging over en Rijnsburgs topscorer Frank Zinhagel kon net geen voet zetten tegen een voorzet van Raymond Kolder. Vijf minuten voor het verstrijken van de eerste helft kreeg Rijnsburgse Boys goede kansen om op voorsprong te komen. Eerst verzuimde Martijn Gootjes oog in oog met doelman Martijn Middelbeek te scoren, waarna hij in de volgende situatie de bal te hard breed legde op de in kansrijke positie staande Kolder, waarmee het gevaar geweken was. Sterker nog, het doelpunt viel aan de andere kant. Via het been van Rijnsburg-verdediger Bryan Simons lobde De Bie de bal over doelman Tim Orlowski: 1-0.

Tim Orlowski kan de 1-0 niet voorkomen

Ging het spel in de eerste helft nog enigszins gelijk op, in de tweede helft was het initiatief volledig aan de geelzwarten. Katwijk moest ver terug op eigen helft en de kansen voor de bezoekers regen zich aaneen. Maar vooral Gootjes had het vizier niet op scherp staan. De man die het op basis van zijn goede optreden in de laatste weken tegen Katwijk als centrumspits mocht proberen, wist geen raad met de hem geboden kansen. Zo ook vijf minuten na rust, toen Middelbeek met de benen redde en ook Peter Freke in de rebound het doel niet wist te vinden. Toen was het de beurt aan Kolder, die na een één-twee met Gootjes op de buitenkant van de paal schoot, en Bart Freke die tweemaal net over schoot.

Frank Zinhagel scoort de 1-1

Na een uur spelen was de gelijkmaker toch een feit. Frank Zinhagel rondde een individuele actie op rechts prachtig af met een hard schot in de verre hoek. Waar iedereen verwachtte dat de Rijnsburgers door zouden drukken, luwde de storm een beetje. Simons kopte naast het doel, maar evengoed had Katwijk een nieuwe voorsprong kunnen nemen. Invaller Karim Hajji ontsnapte op rechts aan Simons, legde af op de geheel vrijstaande Verkuijlen, maar zijn schot werd knap gepareerd door Orlowski, evenals de rebound van Hajji.

Tien minuten voor tijd werd de bevrijdende 1-2 alsnog gescoord. Een vrije trap van Bart Freke aan de linkerkant van het veld ging aan iedereen, inclusief doelman Middelbeek, voorbij. Joost Kuhlmann kreeg drie minuten later een mogelijkheid om de winst veilig te stellen, maar zijn schuiver ging voorlangs. Rijnsburgse Boys hield controle over de wedstrijd en leek de drie punten mee te nemen. Tot invaller Ronald van Turenhout vier minuten in blessuretijd de bal in de diepte kreeg aangespeeld, Simons en Orlowski verschalkte en daarmee de 2-2 aantekende.

De 2-2 op het scorebord ver in de blessuretijd

Katwijk – Rijnsburgse Boys: 2-2 (1-0)
41. De Bie 1-0, 60. Zinhagel 1-1, 81. Bart Freke 1-2, 94. Van Turenhout 2-2.

Gele kaarten Rijnsburgse Boys: 15. Peter Freke, 30. Kolder
Gele kaarten Katwijk: 80. Hensen, 83. Van Leeuwen

Opstelling Rijnsburgse Boys: Orlowski; Groot, Bart Freke, Van der Lugt, Simons; Blakborn (68. Kurbegovic), Peter Freke (88. Stuy), Kolder; Zinhagel (84. Onderwaater), Gootjes, Kuhlmann.