outhands

Bijzondere editie van Quick Boys – RBB in Kenia

Een delegatie van de stichting Dorcas – Regio West, is deze week op werkbezoek in Kenia. Ter plekke worden diverse hulp projecten bezocht door enkele ondernemers uit onze regio. Johan van Maanen begeleide als voorzitter van regio West deze groep samen met de oprichter van Dorcas, Dirk Jan Groot.
Voor de gelegenheid werd er een voetbalmatch georganiseerd met de locals aldaar. Een wedstrijd die een – voor ons – wel erg bekend karakter kreeg. De wedstrijd werd gespeeld in de tenues van Quick Boys en Rijnsburgse Boys, deze zijn geschonken door beide clubs (en sponsors).

  

De teams Quick Boys Kenia en Rijnsburgse Boys Kenia hadden gebeden voor winst, en wat blijkt, dan wordt het altijd gelijkspel! De Afrikaanse uitvoering van blauwwit tegen geelzwart had een einduitslag van 1-1
Wat een vurige wedstrijd, veel passie en strijdlust. De voetballers en hun families waren ontzettend blij dat de stichting op bezoek kwam, het dorp liep er voor uit en heel veel mensen, m.n. kinderen van buiten zijn komen kijken!

Tevens was er een vrijwillige bezoekers controle tent opgezet zodat men zich kon laten testen op HIV. Dit veel voorkomende en trieste probleem is een speerpunt waar Dorcas zich in die regio voor inzet, er wordt veel zorg en preventie rondom deze bloedaandoening besteed.

Beide teams waren erg blij met de shirts, de vele ’thanks!’ moesten vooral worden overgebracht aan beide clubs!