karly

Beterschap aan Jan Abbink

Jongstleden zaterdag bereikte het bestuur het verontrustende bericht, dat Jan Abbink (Rijnsburgse Boys 11) met een ziekenwagen van sportpark Middelmors werd afgedragen.
Daarom is vanavond een bestuurslid bij hem langs gegaan, met een fruitmand, om te horen wat er gebeurt is.
Jan vertelde: “We speelden thuis op veld 2 om 16.15uur, tegen RCL. Eindelijk weer eens op echt gras dacht ik nog. Onze vaste keeper was afwezig en meestal ben ik dan degene die de plek onder de lat inneemt. Zo ook zaterdag en we waren een kwartiertje bezig, toen een bal door de spits te ver vooruit werd gespeeld. Ik snelde mijn doel uit, schoot de bal weg, maar de spits kon niet meer op tijd stoppen en ik raakte met mijn onderbeen zijn knie (waarschijnlijk). Ik voelde direct iets breken en wist dat het foute boel was”.
“De ambulancebroeders bevestigden dit en brachten mij direct naar het ziekenhuis. Een foto wees daar uit dat ik mijn kuit- en scheenbeen gebroken heb. Diezelfde avond (rond 22.00uur) ben ik geopereerd en hebben ze een stalen pen aangebracht ‘om de boel bij elkaar te houden’ en zondagmiddag om 16.00uur was ik weer thuis. Nu dus revalideren en hopen op een snel genezingsproces. Ik mag op krukken lopen en ik heb weinig tot geen pijn, dus al met al mag ik niet klagen”
Ook langs deze weg willen wij hem heel veel sterkte wensen bij het revalideren!
Namens het bestuur van Rijnsburgse Boys