outhands

Bestuurscolumn van Edward Duindam

 Het is nu zondag 16 maart, en we genieten nog na van een zaterdag die erg succesvol is geweest. Zowel bij de jeugd veel goede resultaten voor de elftallen die het echt nodig hebben in de race tegen degradatie, of in de race voor het kampioensschap, als wel bij de senioren voor het 1e en het 2e elftal in hun race naar weer een kampioenschap. Thuis hadden we een heel goede zaterdag, want de elftallen van onze kinderen, de E1, de MJ1, de M1 en de B2 wonnen allen hun wedstrijd.

Met het bestuur hebben we afgelopen vrijdag vergaderd over wat te doen met de Topklasse, en over de toekomst van de club. Voor wat betreft de Topklasse weten we dat er maandag 17 maart een definitief voorstel van de KNVB komt waar de clubs via de diverse vergaderstructuren binnen de KNVB op 31 mei uiteindelijk een beslissing in moeten nemen. Binnen het bestuur zijn wij unaniem voor het voorstel zoals dat door de KNVB op 17 maart zal worden voorgesteld. Wij zullen in april voor onze leden en voor onze sponsoren een informatie avond organiseren.

Het tweede belangrijke hoofd onderwerp is hoe kan de club het beste door vrijwilligers worden geleid? Binnen het bestuur zijn we het erover eens dat een behoorlijk aantal vrijwilligers heel veel werk doet voor de club. Daar zijn we natuurlijk heel blij mee, maar daar zit ook een risico in dat deze vrijwilligers overvraagd gaan worden. We hebben een lijst van hoofdactiviteiten gemaakt waar we graag een invulling voor vinden. Een aantal van deze activiteiten zijn de volgende:

  • Een vrijwilliger die zich wil bezig houden met het coördineren van de veiligheidsaspecten rond de wedstrijden van het 1e elftal.
  • Een vrijwilliger die zich wil bezig houden met de PR activiteiten.
  • Een vrijwilliger die zich wil bezig houden met het versturen van de facturen.
  • Een vrijwilliger die zich wil bezig houden met de contributie inning.
  • Een vrijwilliger die zich wil bezighouden met het programmaboekje rond de wedstrijden van het 1e elftal.
  • Een vrijwilliger die zich als penningmeester wil inzetten om de geldstromen van de club te beheren. 

Dit zijn een aantal belangrijke functies die we op korte termijn dienen in te vullen. Zoals jullie kunnen lezen zijn we ook op zoek naar een nieuwe penningmeester. Dat komt omdat ik de functie van penningmeester niet langer kan combineren met mijn werkzaamheden en met de andere activiteiten die ik voor Rijnsburgse Boys doe. Zo wil ik aankomend jaar de financiële kant van de kantine gewoon blijven doen, daarnaast ga ik mij in het jeugdbestuur bezig houden met de afdeling meisjes voetbal.

Ik kan deze column niet afsluiten zonder het nadrukkelijke verzoek aan allen die Rijnsburgse Boys het beste toewensen, meld je aan als vrijwilliger want zonder vrijwilligers hebben we geen vereniging!