outhands

Bestuurscolumn: Roos van Duijn

Alle begin is moeilijk……..

 Zo luidt het gezegde of is het een cliché? Maakt niet uit, maar het geldt ook voor mij, dacht ik toen ik aan de functie secretaris van Rijnsburgse Boys begon. Deels is het ook zo, daar ik wel even de tijd nodig heb om alles en iedereen in kaart te brengen: wie doet wat en wanneer, wat gebeurd er allemaal etc. Wat een groot aantal mensen is betrokken bij de club! Ongelofelijk wat een taken er zijn die toch maar weer dagelijks, wekelijks en maandelijks volbracht moeten worden!

Alle begin is moeilijk…….. deels dus wel maar ik heb ervaren ook weer niet. Vanaf het eerste moment dat ik in het hart van de club mocht binnentreden, voelde ik al meteen een gedeelte van dat gezegde wegvallen. Doordat mij direct het gevoel werd gegeven welkom te zijn! Na een aantal weken werd dat gevoel versterkt echt erbij te horen en nu na een aantal maanden is het niet meer weg te denken! Dit alles doordat het hart van de club omgeven is met zo ontzettend veel mensen, die met zoveel passie en liefde voor Rijnsburgse Boys alles in ‘leven’ houden! Wat was dat een openbaring dat zo mee te mogen maken en ervaren en er nu in mee te delen en mee te werken. Die passie die door de hele club heerst en gaat is waanzinnig en ik heb gezien en gevoeld dat dat de kracht is waar een (onze) club op drijft. Heerlijk is het om te mogen mee gaan daarin, met al die mensen!

Alle begin is moeilijk…..ja normaal gesproken wel, maar het heeft het een stuk makkelijker gemaakt door een ieder die hierbij betrokken is en van wie ik alle hulp en medewerking gekregen heb (en nog steeds krijg en hard nodig zal hebben) om mijn bijdrage te kunnen leveren aan Rijnsburgse Boys! Wat ik best een opgave vind omdat mijn voorganger, Henk de Wolde, iemand was die zijn functie meer dan waard was en nog steeds een grote ondersteuning is! Mensen, ik hoop  die passie nog lang mee te mogen maken en dat we met elkaar dat in stand kunnen houden. Een ieder daar waar hij/zij goed in is, in welke functie/betrokkenheid dan ook. Want we hebben elkaar nodig om Rijnsburgse Boys daar te brengen/houden waar we willen en voor iedere voetballer(-ster), toeschouwer, sponsor etc. een fijne sportieve plek te geven en om zijn/haar voetbalplezier te kunnen blijven bieden.

Beste mensen, alle begin is moeilijk….. maar voor ons met elkaar niet!!! 

Roos van Duijn , secretaris Rijnsburgse Boys.