outhands

Bestuurscolumn: Peter van Tilburg

DOORGAAN

 Aan het eind van de competitie breekt er voor de meeste spelers, trainers, begeleiders en ouders een periode van rust aan. Geen trainingen en wedstrijden meer. Het is prachtig om te zien dat zoveel teams kampioen zijn geworden, allen gefeliciteerd! Echter, sommige teams moeten nog doorgaan: voor de beker, promotie of lijfsbehoud. Jullie allen succes toegewenst.

Vanaf 4 juni is de Middelmors gesloten voor wedstrijden. In één van mijn vorige columns heb ik geschreven over diverse veranderingen op de Middelmors. Met name vervanging van de grasmat op veld 1 en kunstgras op veld 5. De nieuwe mat op veld 1 was in het begin prachtig, maar bleek nog niet sterk genoeg. De laatste 6 weken begint de mat weer te herstellen doordat er minder regelmatig  op gespeeld werd en er vanaf nu helemaal niet meer op gespeeld wordt. Deze zomer zal er alles aan gedaan worden om het veld voor het komend seizoen weer optimaal te krijgen. Over veld 5 kan ik kort zijn: iedereen vindt het heerlijk om hier te spelen.

We moeten doorgaan op het sportpark. Het laatste jaar stond in het teken van veld 1 en 5, volgend jaar krijgt veld 2 een nieuwe grasmat en over twee jaar krijgen veld 3, 4 en 8 nieuw kunstgras. Ook zijn de we de laatste tijd met de gebouwen in de weer geweest, wat betreft de grootte, functionaliteit,  sfeer, onderhoud en vervanging? De eventuele uitbreiding van het sponsorhome is voorlopig uitgesteld, in verband met de hoge jaarlasten in combinatie met diverse afmeldingen van sponsoren. Over het opknappen van de kantine moet nog verder nagedacht worden om de kosten in de hand te houden. Aan de buitenkant van de kantine zal echter wel het één en ander veranderd worden. Het dak is op verschillende plekken zo slecht dat er lekkages zijn, tevens is het meeste hout verrot. Al deze kosten moeten uiteindelijk opgehoest worden door de vereniging. We willen nu eenmaal doorgaan in onze vereniging. We willen allemaal doorontwikkelen, vernieuwen en voldoen aan zoveel eisen, of je nu in de kantine staat, trainer bent, begeleider etc. wij hebben hier allemaal onze ideeën over. De afweging of het verantwoord is en betaald kan worden is hier continu aan de orde. Om de kosten in de hand te houden moeten we doorgaan zoals de mensen van het klusteam dat doen. Ook jij kunt hieraan deelnemen. In de rustperiode wordt er bijna iedere zaterdagochtend op de Middelmors geklust. De werkzaamheden die we zelf kunnen doen worden hierbij aangepakt. Als we naar andere voetbalverenigingen kijken in onze gemeente zijn we vaak jaloers op de grote aantallen vrijwilligers die daar helpen het sportpark te onderhouden. Niets te kort te doen aan onze vrijwilligers die al helpen klussen zou het prachtig zijn om meer mensen te werven, met name mensen met wat schilder ervaring. Voelt u zich geroepen, neem dan graag contact met mij op.

We moeten allen doorgaan. Maar wat is er mooier dan dit samen te doen en zo onze vereniging op dit niveau te houden, of misschien tot hoger niveau te liften? Prachtig om met elkaar dit doel te hebben voor de mooiste club uit de regio, uiteindelijk zijn wij met z’n allen Rijnsburgse Boys.
Een ieder een fijne rustperiode en allemaal een goede vakantie toegewenst.

Peter van Tilburg. (0623531039)