outhands

Bestuurscolumn Krijn van der Spijk

 Als ik vroeger in een droom aan NEC dacht moest ik altijd denken aan Gerrit Neccie, de laatste melkbezorger in ons dorp, die, nadat ik hem vriendelijk zijn bijnaam had toegeroepen, z’n fiets liet kletteren en als een bezetenen achter me aankwam. Dat is nu voorbij.

Gisteren 11-11 sliepen we als bestuur bij van der Valk in Mook na de verloren wedstrijd tegen NEC (Nijmegen Eendracht Combinatie) en kwamen de beelden van de wedstrijd meer dan eens op het netvlies voorbij. Wat een knaller van een wedstrijd, spannend tot de laatste minuut en onze Boys de betere partij. Ruim 1.000 Rijnsburgse supporters hebben de avond van hun leven gehad, en ja wat als…… Jammer, jammer, jammer, maar nu een dag later mogen we de teleurstelling van ons afspoelen en TROTS terug kijken op een geweldige prestatie van Ted en zijn mannen. Rijnsburgse Boys is weer eens nadrukkelijk op de sportieve kaart gezet.

Nu het vizier weer op de competitie waar we een ruime voorsprong hebben, maar zoals onze trainer zegt, ”het seizoen is nog lang….”. De komende weken staan er nog een aantal spannende competitieduels op het programma en de Boys blijven rekenen op de steun van de aangroeiende supportersschare. Het sfeerteam doet met Kaay de Kraay z’n best om de stemming erin te houden. Kortom een zaterdagmiddag op Middelmors is tegenwoordig één groot feest.

Bestuurlijk loopt alles redelijk wel op een paar koude douches na. Het bestuur weet ervan en neem van mij aan er wordt volop aan gewerkt. Op 21 november kunt u uw stem weer laten horen op de Najaarsledenvergadering van onze vereniging. We hopen op een volle bak want afgelopen juni was er een teleurstellende opkomst. Je hoort, en leest, binnen de vereniging best wel wat commentaar op het bestuur en daarom is het goed als je je laat horen op de ledenvergadering.
Dus komt allen.

Ik als kersverse penningmeester heb in ieder geval geen klagen. Ik mag de jaarrekening 2007-2008 presenteren die er gezond uitziet. Het verenigingskapitaal is weer toegenomen en onze schulden nemen steeds verder af. Ook over het lopende seizoen mag ik niet klagen en dat hangt samen met de sportieve prestaties van RBB 1 en de inzet van heel veel vrijwilligers.

Verder wens ik alle elftallen van onze club heel veel succes in de competitie

Met sportieve groet
Krijn van der Spijk