outhands

Bestuurscolumn Krijn van der Spijk

Kampioen zonder te spelen

 Kampioen zonder te spelen. Terwijl Ted lekker op de camping zat, een aantal spelers op stap waren naar Dusseldorf (!?) en een aantal bestuursleden met de vrouw op stap waren flikt de Vogels ons een aardig kunstje door onverwacht op Harkema met 2-3 te winnen.

Kampioen zonder te spelen is als aardbeien zonder slagroom, haring zonder uien, Rijnsburg zonder bloemen en sex zonder vrouw. Kortom het is het net niet en zeker niet voor de penningmeester. Het scheelt toch zeker 1.000 toeschouwers zaterdag 6 juni en ik had die Friezen graag een uitje gegund naar het mooie Rijnsburg.

Kampioen zonder te spelen biedt natuurlijk ook weer kansen. Twee weken rust voor de volgende kraker tegen de zondagamateurs. De licht geblesseerde extra rust., de mannen die op scherp staan (3 of 4 x geel) op de bank, aanstormend talent kansen bieden in één. Kortom elk nadeel heb z’n voordeel. Bovendien gaat deze groep dit jaar voor het allerhoogste en is deze zaterdagtitel mooi maar niet het ultieme doel. Algeheel amateurkampioen daar is het deze succesvolle groep dit jaar om te doen. En je voelt het,.. je proeft het,…… het hangt in de lucht. De groep is er sterk genoeg voor om Rijnsburgse Boys landelijk op de kaart te zetten als amateurkampioen van Nederland.

Zaterdag 6 juni een feestelijk zaterdagkampioenschap met een wedstrijd om des keizers baard tegen de sympathieke Friezen uut Harkema. Vervolgens op naar 13 juni de eerste wedstrijd tegen de zondagamateurs op Middelmors. Wie zal het worden? WKE Emmen, de Baronie uit Breda of Westlandia uit Naaldwijk. Onze boys zullen er klaar voor zijn en gaan deze strijd vol overtuiging aan om Rijnsburg te promoten en trainer Ted Verdonkschot een prachtig afscheidscadeau te gunnen.

Tussendoor nog even een Algemene Ledenvergadering op 12 juni waar de statuten worden aangepast en de begroting voor het komende seizoen wordt gepresenteerd.

Zo zie je in een jaar zonder WK of EK creëren we gewoon onze eigen juni voetbalkoorts met Rijnsburgse Boys als middelpunt van de belangstelling. Doe ons een lol en kom in grote getale naar Middelmors om onze Boys te steunen.

Krijn van der Spijk