outhands

Bestuurscolumn Krijn van der Spijk

 Van de bestuurstafel

Tijdens de laatste bestuursvergadering kwamen weer diverse onderwerpen aan de orde.
Het bestuur zat na ziekte/vakantie/werk/politiek/ etc., etc.  gelukkig weer eens compleet aan tafel.  Hot item was natuurlijk de gestaakte wedstrijd tegen Capelle.  Scheidsrechter Jaap van de Berghe, een nuchtere Zeeuw, “voelde zich niet in staat om de wedstrijd uit te fluiten”.  De hand in eigen boezem zou je zeggen en we waren het er allemaal over eens dat een beetje scheids die wedstrijd gewoon had uitgefloten. Maar dit muisje krijgt natuurlijk nog een KNVB staartje, uitspelen…, rode kaart ?? en in het ergste geval punten in mindering. We wachten de rapporten maar af en zullen op gepaste wijze reageren.  In onze ogen natuurlijk allemaal niet terecht maar we zijn in dit geval helemaal afhankelijk van de KNVB.

Verder kwam weer de “verslonzing” van het park en de kleedkamers aan de orde. Fietsen voor de kaartverkoop, kleedkamers die voor oud vuil worden achtergelaten, kastje veldverlichting vernield, ballenkarren/hesjes/sokken enfin… er gebeurd wat in zo’n vereniging.  Leden kijken het bestuur er op aan en wij zijn natuurlijk eindverantwoordelijk maar soms is het roeien tegen de stroom in.
Met een beetje meer fatsoen en een beetje meer verantwoordelijkheidsgevoel bij spelers, (jeugd)leiders, trainers en vooral jeugdleden voorkomen we een hoop onrust en irritatie. Het is toch zonde om je eigen cluppie naar z’n grootje te helpen.

Ook de TOP klasse komt nu steeds dichterbij. Het bestuur blijft positief en heeft er alle vertrouwen in dat we die klasse gaan halen. In theorie staan we maar 4 verliespunten achter op Capelle en we krijgen nog 2x Barendrecht. We blijven, met een nieuwe aanwinst in de selectie (Mustafa Celen), dus ook nog volop in de race voor de titel. Het bestuur is en blijft van mening dat de TOP Klasse meer kansen biedt dan bedreigingen. Bovendien hij komt er gewoon !!  Zorg dat je er bij bent !!
Verder heeft iedereen het in het bestuur druk op z’n eigen terrein. Cees en Ed praten met de spelers en de technische staf, Chris is bezig met de voorbereiding van de nieuwe toiletgroep. Huig met zijn jeugdbestuur is ook al bezig met de invulling voor het volgende seizoen. Karly, gelukkig weer beter alleen nog een beetje smakeloos, is druk met PR en voetbalcards. De secretaris plant een ingrijpende ziekenhuisopname tussen de vergaderingen door, sterkte Henk !!. En de penningmeester is druk met z’n andere “hobby” polletiek.  3 maart is het weer zo ver Gemeenteraadsverkiezingen. Allemaal stemmen dus en als je het echt niet weet…………..

Een sportieve groet
Krijn van der Spijk


Krijn van der Spijk in gesprek met de bekendste inwoner van Capelle a/d Ijssel