outhands

Bestuurscolumn Karly van Duivenvoorde (PR en evenementen)

 Niet klagen maar dragen

Mijn allereerste column voor op de website…… waar zou ik het dan eens over hebben?
Over hetgeen mij als nieuw bestuurslid in de eerste maanden bij Rijnsburgse Boys is opgevallen? Dat lijkt mij een verstandige keuze……

Wat mij opvalt in een paar maandjes bestuurslid zijn? Dat men verschrikkelijk kan klagen over alles en nog wat; ongelofelijk zeg wat een zeurderige type’s er rondlopen op ons sportpark! Of misschien beter gezegd: rondhangen op de website. Welk nieuwsbericht of mededeling er ook staat; overal krijg je reactie’s van (vaak dezelfde) mensen die 9 van de 10 keer niet eens lezen wat er staat en maar oeverloos reageren met de meest onzinnige opmerkingen! En ik zie die reactie’s vaak nog sneller dan dat ze op de website staan (webteam-lid zijn heeft z’n voordelen) en dan ben ik toch al zó vaak in staat geweest die mensen te benaderen……… echt niet te geloven; soms denk ik wel eens dat die mensen werkloos moeten zijn, anders kun je nooit zoveel tijd hebben om dit soort onzin uit te kramen; daar moet je echt voor gaan zitten!

In de afgelopen maanden heb ik ook met eigen ogen kunnen zien dat een hoop mensen bij Rijnsburgse Boys week-in-week-uit zo onnoemelijk veel werk verzetten voor hun leden, dat ik hen niet anders dan een groot applaus kan geven; en dat zou dus iedereen moeten doen.

Niet klagen maar dragen is een eeuwenoud spreekwoord, maar de klagers zouden zich dát eens moeten realiseren. Alles is vrijwilligerswerk en téveel werk komt vaak bij slechts enkelen op hun bord. Dus leg nou (als klager) je laptop opzij, kom van die bank af en meld je aan als vrijwilliger; je weet het toch zo goed? Wat is er dan makkelijker om mensen werk uit handen te nemen? Vele handen maken licht werk…..eveneens een eeuwenoud spreekwoord, alleen jammer dat die bij een hoop mensen niet bekend is!

Klagen mag heus wel en zeker een ledenvergadering is daar zeer geschikt voor; op vrijdagavond 21 november was die ledenvergadering en gezien het aantal klagers moesten we er toch rekening mee houden dat we van de kantine naar de sporthal zouden moeten verhuizen, want zóveel mensen kunnen nooit in de kantine………… FOUT!
Maar liefst 50 mensen waren aanwezig, waaronder alle bestuursleden en ere-leden, en dus maar een heel klein aantal overige (spelende) leden en daarvan was er precies 1 die een vraag had (en dus geen klacht)! Dus het valt allemaal wel mee qua klachten schijnbaar? Laten we het daar maar op houden!

Conclusie: Rijnsburgse Boys is een fantastische vereniging met een schitterende accommodatie en de allermooiste website en als Rijnsburgers moeten we daar niets anders dan trots op zijn!
Nog steeds ‘klachten’? Kom langs bij de betreffende mensen en ook dat wordt uit de wereld geholpen. Beter nog: los je problemen zelf op binnen de vereniging; scheelt een hoop vrijwilligers een berg werk!

Langs deze weg nogmaals een enorm compliment aan alle vrijwilligers en een hartelijk welkom aan alle nieuwe vrijwilligers

Tot ziens bij de mooiste amateurverenigng van Nederland (en omstreken)