outhands

Bestuurscolumn Karly van Duivenvoorde

Punt en verder niks!

 Ga er maar eens voor zitten; ik kan nogal lang van stof zijn en als ik eenmaal begin te vertellen wat mij ‘dwars’ zit, dan wil ik nog wel eens doordraven!

Ik zou bijvoorbeeld in kunnen gaan op de mensen die ‘zonder verstand’ reageren op de nieuwsfeiten op onze fantastische website; laatst weer een nieuwtje over Rijnsburgers die onze club gaan verlaten. Allereerst zijn er, van alle mensen die reageerden, precies 12 geweest die hun naam durven te noemen. Zwak vind ik dat en het is eigenlijk ook een blijk van weinig vertrouwen in jezelf, want je durft dus blijkbaar niet voor je mening uit te komen!

Dat die jongens weggaan is absoluut een aderlating voor Rijnsburgse Boys, maar als je ruim 6 jaar bij de selectie speelt, daarvan 3 jaar geblesseerd bent geweest of niet in staat bent gebleken een basisplaats af te dwingen, dan wil je A. voor jezelf iets anders en B. wordt Rijnsburgse Boys daar niet sterker van en moeten we dus op zoek naar betere spelers waar we wel sterker van worden!

Is er een logischere conclusie mogelijk? Niet dus; de jongens geven zelf aan dat ze weg willen en daar kan ik ze geen ongelijk in geven. Bij Rijnsburgse Boys kunnen ze blijkbaar niet meer groeien en stilstand is achteruitgang! En dus kiezen ze ervoor om op een lager (?) niveau wel in het eerste te kunnen spelen; logischer kan het toch niet. En dan krijg je 100x de opmerking: ze krijgen geen kans! Luister goed wijsneuzen: een basisplaats dwing je niet alleen af in wedstrijden, die dwing je nog veel meer af op trainingen. Zien jullie die elke week allemaal? Kennen jullie de fitheid van spelers? Weten jullie de mentale gesteldheid van alle spelers? Zijn er spelers die er elke week boven uit steken en niet spelen?

NEE! Dus hou dat soort meningen lekker voor je, want het heeft totaal geen zin! Je hebt geen idee waar je over praat blijkbaar! Het verschil tussen RBB 1 en RBB 2 is veel groter dan jullie beseffen en je moet WEKELIJKS met kop en schouders boven de rest uitsteken in het 2e voordat je überhaupt aanspraak mag maken op een plaats op de bank bij 1. Waarom denk je dat bijvoorbeeld assistent trainer Dick Heemskerk ruim 7 jaar in het 2e heeft gespeeld alvorens hij basisspeler bij 1 werd? Omdat hij in z’n eerste jaren beter was dan een gehaalde speler? Nee! Omdat hij de mentaliteit had en omdat hij het geduld heeft kunnen opbrengen en omdat hij in het begin het niveau van het 1e niet aan kon. Punt en verder niks

Het beleid van Rijnsburgse Boys is verkeerd, gaat verkeerd, is niet goed, loopt fout af, jeugd krijgt geen kans, er wordt alleen maar gehaald…. En meer van dat soort kansloze kreten. De afgelopen 5 seizoenen zijn er 3 kampioenschappen gehaald, hebben we het 4e kampioenschap net niet gehaald (FC Lisse werd het), hebben we de KNVB-beker voor amateurs gewonnen en hebben we de TOP-klasse gehaald; toch een redelijk beleid? Of stonden jullie niet op het Komansplein te juichen, zingen en schreeuwen? Dus begin nou niet over beleid voordat je je daar ook maar 1 minuut mee hebt bemoeid. Punt en verder niks.

En dat we nu afscheid hebben genomen van een aantal jongens is inherent aan het feit dat deze jongens dus net de stap naar een hoger niveau niet kunnen maken. Ligt dat aan Rijnsburgse Boys? NEE, dat ligt ten alle tijden aan de speler zelf; natuurlijk moet de trainer ook vertrouwen in je hebben en/of krijgen, maar dat kan jezelf afdwingen. En nogmaals niet alleen in wedstrijden, ook op trainingen! Noem nou eens 2 spelers op die ons de afgelopen jaren hebben verlaten en die nu op een HOGER niveau spelen dan Rijnsburgse Boys? Stop maar met nadenken, want dat is er niet één. Punt en verder niks 

En zit over het ‘Rijnsburger’-gehalte in de selectie maar niet in de war, want in de jeugd lopen er nog wel een aantal met potentie. Of die het gaan halen ligt aan henzelf. Niet aan het beleid van Rijnsburgse Boys! Wel kunnen we de keuze maken: met veel of alleen maar Rijnsburgers in de middenmoot van de 1e klasse (of lager) gaan spelen, of met minder Rijnsburgers ieder jaar meedoen om de prijzen met de kans dat je weer staat te juichen, zingen en schreeuwen op het Komansplein? Zeg het maar……

Punt en verder niks!

Karly van Duivenvoorde