outhands

Bestuurscolumn: Karly van Duivenvoorde

Uniek!

 De laatste weken/maanden gebeuren er unieke dingen binnen onze vereniging. Hadden we op 2e paasdag een uniek F- en E-toernooi, hadden we op 6 augustus een zeer geslaagde en druk bezochte (dus unieke) Open Dag, hebben we sinds kort een unieke RBB Polis, krijgen we in oktober een uniek voetbalplaatjesalbum en vanaf dinsdag 27 december tot en met zaterdag 7 januari krijgen we een nog unieker spektakel: het Zwiebeln Hallen Toernooi in onze sporthal!

Iedereen kent het Duitse principe in de winterstop: complete competities worden er gespeeld in sporthallen waarin kunstgras met boarding ligt! Dus kwam de toernooicommissie op een idee: waarom doen wij dat niet in onze prachtige sporthal? Het is toch fantastisch om daar kunstgras met boarding in te leggen en daar tijdens de koude gure winter op te kunnen spelen? Lekker warm, droog en nooit afgelast!

Zo gezegd zo gedaan: maanden van bellen, e-mailen, internet afstruinen, overleggen, plannen en organiseren is er al aan vooraf gegaan. Maar het is voor elkaar!
Rijnsburgse Boys krijgt 2 weken lang de beschikking over een echte kunstgras voetbalmat met boarding er omheen! Geen vloerbedekking die je uitrolt en vervolgens met plakband aan elkaar vast maakt. Als we het doen, doen we het goed bij Rijnsburgse Boys! En dus komt er een veld van 40 meter lang x 20 meter breed, opgebouwd uit 6cm dikke puzzelstukken van kunstgras, rubber er overheen en het is alsof je op veld 3, 4 en bijna 5 loopt! Boarding er omheen waarin de doelen van 3 meter x 2 meter zijn geïntegreerd, spektakel verzekerd

Uniek in Nederland en daar hou ik van; een grote bloeiende vereniging met een enorme achterban moet unieke dingen doen! Niet alleen gericht op het eerste team, maar de gehele vereniging moet in de belangstelling staan. En ik weet zeker dat we met dit Zwiebeln Hallen Toernooi weer een fantastisch spektakel krijgen in (voetballend) Nederland. Iets waar vele monden weer van openvallen en dat gaat gebeuren, gegarandeerd!

Zo beginnen we met een G-toernooi op dinsdagavond 27 december. Krijgen we een Samenwerkende Bollenstreekclubs Toernooi (met de eerste elftallen van Rijnsburgse Boys, Noordwijk, Katwijk, Lisse, VVSB en Ter Leede) verdeeld over 3 avonden met vrijdag 30 december als finaleavond en aansluitend een Tiroler-feest. Een toernooi voor onze selectie-elftallen (D1, C1, B1 en A1) met alleen maar Topklasseclubs als tegenstanders. Een toernooi voor alle overige D-, C-, B- en A-junioren. Een toernooi voor alle meisjes/dames binnen onze vereniging (want ook dat aantal groeit spectaculair). Een veteranentoernooi op donderdagavond 5 januari (met Rijnsburgse Boys, Quick Boys, Noordwijk en Katwijk). De Nieuwjaarsinstuif op zaterdag 7 januari voor alle overige senioren, dames en A-jeugd en ik vergeet ongetwijfeld nog een aantal dingen die de revue zullen passeren!

Kortom: 2 weken lang spektakel voor alles en iedereen binnen onze vereniging. 2 weken lang spektakel betekend ook weer 2 weken lang een enorme druk op de schouders van onze vrijwilligers. 2 weken lang van ’s morgens 8.00uur tot in de late avond is de organisatie weer afhankelijk van hen. Bij deze daarom nu al het verzoek of er mensen zijn die het leuk vinden zich in die 2 weken in te zetten voor deze unieke happening?
Laat dit dan weten via info@rbb6.nl. Alvast hartelijk dank

Heb ik iets teveel gezegd over ‘uniek’ in Nederland? Lijkt mij niet. Unieke dingen gebeuren bij een unieke vereniging en dat is Rijnsburgse Boys al jaren en dat zullen we blijven ook!

Karly van Duivenvoorde