outhands

Bestuurscolumn: Karly van Duivenvoorde

Genieten!

 Een column over het Zwiebeln Hallen toernooi zou op dit moment  heel makkelijk zijn, maar daar is al genoeg over geschreven en gezegd dus dat doe ik maar niet. Waarover dan wel? Zou zo maar 5 verschillende onderwerpen kunnen verzinnen, maar er is maar ruimte voor 1 in deze column. Dus wat dan?

Ik zit op dit moment te genieten van een paar vrije dagen met mijn gezin. 2 jongens heb ik gelukkig mogen krijgen, samen met mijn vrouw. En dat is echt genieten.

De afgelopen weken ben ik echt vreselijk veel op het voetbalveld of met voetbal bezig geweest en dan is het best wel eens lekker; even niets doen en genieten. Tijdens het toernooi heb ik ook alleen maar genoten hoor, maar dit is anders! Veel thuis ben ik niet en dan is het fantastisch om die gasten te zien glunderen. Geen moment verliezen ze mij uit het oog en dat is echt een heerlijk gevoel. Dan is voetbal echt maar bijzaak en werk een noodzakelijk kwaad!

En genieten zouden we veel meer moeten doen. Spelers in het veld moeten vooral genieten. Er zijn er namelijk genoeg die dat graag zouden willen, maar niet (meer) kunnen. Trainers moeten genieten van het feit dat ze trainer kunnen zijn en dat ze ‘leiding’ kunnen geven aan een groep gasten en/of meiden.

Supporters moeten genieten van de spelers in het veld. Ook al spelen ze niet zoals jij wil en hadden ze allang 10 doelpunten moeten maken; geniet er nou gewoon van dat ze er staan en elke wedstrijd hun stinkende best doen om te winnen. Want daar genieten spelers namelijk van: van positieve kritiek en publiek dat achter hen staat. In goede maar vooral in slechte tijden! Spelers gaan geen wedstrijd in om te verliezen, maar willen elke wedstrijd iedereen laten genieten!

Ik ben ervan overtuigd dat als het Uienlegioen vanaf nu elke wedstrijd achter de Boys gaat staan, dat dan de drive en motivatie van de jongens nóg gerichter op het kampioenschap komt te staan! Absoluut! Ik ken wat jongens persoonlijk en dat proef je bij ze. Ze willen maar 1 ding: kampioen worden en vooral door ervan te genieten.

Dus laten we met z’n allen genieten van de laatste maanden van deze competitie. En ga achter ze staan zoals nooit tevoren. En niet met 15 man, maar met z’n allen. Als een legioen, zoals het hoort. En vergeet alsjeblieft 1 ding niet: geniet!!