outhands

Bestuurscolumn Kaly van Duivenvoorde

Sociale controle!

 Op de laatste bestuursvergadering is er door een aantal bestuursleden naar boven gebracht dat er ‘verloedering’ optreed binnen onze voetbalvereniging! En aangezien Rijnsburgse Boys een zeer toonaangevende vereniging is, waar een hoop clubs zich aan willen meten, willen wij dit als bestuur graag zo houden.

Vooral na trainingen is het regelmatig ‘een puinhoop’ in en om het clubgebouw; kleedkamers worden niet schoon achtergelaten, trainings-spullen laat men in de gang staan, er wordt met een bal in de gangen gespeeld, het ballenhok blijft open staan, de verlichting van de kunstgrasvelden staat vaak onnodig (lang) aan, men loopt van het trainingsveld over het 2e veld naar de kleedkamers, men gaat over hekken en door netten heen om ergens te komen, kleedkamers worden niet schoon achtergelaten, er wordt met deuren gesmeten en zo zou ik nog wel een A-4tje door kunnen gaan!

Als het door ons wordt gezien (op heterdaad betrappen noemen ze dat) worden de betreffende personen er direct op aangesproken. Wij zijn heel vaak op de club, maar ook niet altijd en daarom willen wij graag de ‘sociale controle’ aan iedereen geven. Zorg ervoor dat toeschouwers, trainers, trainsters, leiders, leidsters, spelers en speelsters doen wat ze mogen doen en spreek hen erop aan als ze dingen doen die niet mogen en/of hoeven! Kom niet in het gebouw als u daar niets te zoeken heeft. Spreek mensen daarop aan als ze er rondlopen zonder reden!

Het clubgebouw is een voorbeeld voor voetballend Nederland en die voorbeeld-functie willen we graag zo houden. Dat kunnen we helaas niet alleen en het ontbreekt ons nou eenmaal aan voldoende vrijwilligers. En dus moeten we elkaar maar controleren en (vooral) corrigeren! Het gebouw kost  een vermogen en om die kosten binnen de perken te houden hebben we een ieders hulp nodig! Want als volgend seizoen op de site staat dat er contributie-verhoging plaats vind, dan zijn de reactie’s weer niet te overzien. En over contributie gesproken: als (bijna) enige in de regio heeft Rijnsburgse Boys géén contributie-verhoging voor het lopende seizoen. Dat mag ook wel eens vermeld worden

Nog een feit wat we willen uitbannen is training(en) op vrijdagen! Op nagenoeg alle dagen van de week is er iemand op het secretariaat, maar op vrijdagen is dit ONMOGELIJK! De kleedkamers moeten schoon zijn op zaterdagmorgen en dat lukt niet als er op vrijdagavond nog getraind wordt! Kijk op het trainingsrooster voor het exacte overzicht en kijk waar er nog ruimte is om te trainen. Op vrijdag trainen is vanaf vandaag UITGESLOTEN!

Hartelijk dank voor een ieders medewerking en sociale controle

Karly van Duivenvoorde