outhands

Bestuurscolumn: Huig den Hollander

 Het seizoen 2009/2010 is reeds al weer 2 maanden gevorderd en er is al weer heel wat gebeurd bij onze jeugd, hetzij positief, hetzij negatief.

Aan het begin van dit seizoen dachten wij dat de technische staf helemaal compleet was.
Zoals de meesten van jullie wel zullen weten is Gerard Stroes (de jeugdcoördinator van vorig jaar) trainer geworden van het 3e seniorenteam.
De positie van jeugdcoördinator voor dit seizoen is tot nu toe nog vacant, het bestuur is wel hard bezig om dit op een andere manier op te gaan vullen, op een later tijdstip horen jullie daar wel meer van. Ook werden wij geconfronteerd dat de man die de A2 zou gaan trainen ons vertelde dat hij voor 3 maanden naar Suriname zou gaan en daardoor afzag van een positie als trainer voor deze groep. Later kwamen wij er achter dat hij van de eerste leugen niet gebarsten was en assistent trainer geworden was bij de A1 van Haaglandia. Jammer want eerlijkheid duurt het langst. Gelukkig hebben Cees en Cor Heemskerk zich bereid gevonden om deze groep op zich te nemen. Verder hebben de meesten van jullie ook wel een nieuw gezicht gezien voor de B1, dat is Eric Zethof. Eric is afkomstig van RKDES uit Kudelstaart, waar hij ook de B1 trainde, verder is hij ook trainer geweest bij Hoofddorp, ARC VEW en VVC. Eric, veel succes bij onze club en wij hopen dat wij lang van jou zullen kunnen gaan genieten.

De resultaten van onze selectieteams zijn tot nu toe wisselend, eigenlijk zijn er nog tekort wedstrijden gespeeld om daarover  positief of negatief te oordelen. De A1 draait redelijk mee na de degradatie van vorig jaar, de B1 is niet zo goed begonnen maar het vertrouwen is er dat het snel beter zal gaan. De C1 doet het heel goed na de promotie van vorig jaar en de D1 bezet de eerste plaats in hun groep en is nog ongeslagen.
Over de rest van onze andere jeugdteams is nog weinig te zeggen, daar de meeste teams pas 3 of 4 wedstrijden gespeeld hebben.

Verder is Sam van Geest druk bezig om iedere leider van een coachjas te voorzien. Er wordt weleens gezeurd binnen de vereniging dat er weinig gedaan wordt voor de jeugd maar dit is toch een positieve uitstraling. Wanneer onze leiders bij andere clubs komen, kan men meteen zien dat zij afkomstig zijn van Rijnsburgse Boys. Ook zijn er weer aan alle nieuwe jeugdtrainers de rode trainingspakken uitgereikt. Wanneer iemand nog het pak niet ontvangen heeft, kan hij/zij zich melden bij mij.

Ook in de afgelopen periode van 2 maanden heb ik helaas al weer diverse mensen kwaad zien worden, hetzij terecht, hetzij ook weleens onterecht. Kwaad worden is menselijk maar kwaad blijven is duivels zegt het spreekwoord. Ik probeer hiermee uit te leggen dat wij met z’n allen voor 1 belang strijden, dat is voor ons het geelzwarte hart van Rijnsburgse Boys.
Andere belangen zijn niet echt relevant en laten wij naar buiten een uitstraling hebben die altijd positief spreekt voor onze club. Het spreekwoord van onze voorzitter is: denk niet in problemen maar in oplossingen.

Dit was in het kort even iets over de jeugd in het algemeen, er is nog wel veel meer te vertellen maar dat komt wel in een later stadium.

Verder wil ik namens alle bestuursleden van de jeugd, leiders, scheidsrechters,  trainers, trainsters, jeugdspelers en speelsters Karly veel sterkte wensen tijdens zijn behandelingen in de komende tijd. Karly, wij zullen aan jou denken en je zegt het zelf altijd: het komt goed, en daar vertrouwen wij ook op.. Wij zullen jou in het jaar 2010 weer in volle gezondheid zien.

Met sportieve groet,
Huig den Hollander