outhands

Bestuurscolumn: Huig den Hollander

 Zo maar een zaterdag

Het is nu mijn beurt om de bestuurscolumn op de website te vullen.
Eigenlijk gaat het momenteel zo goed bij de jeugd dat ik weinig te vertellen heb, maar toch, zo kom ik er niet vanaf.
Denkend aan zaterdag jl. waarin we de eerste kampioenen gehuldigd hebben.
De F2 was de eerste kampioen bij onze club, de jongens overrompelden het naburige Quick Boys met 11 tegen 2.
De bloemen hadden we deze keer weer klaar staan voor dit team. Dit was ook 2 weken geleden al gebeurd, maar toen lieten ze zich nog foppen. Het waren wel weer verse bloemen, besteld door onze manus van alles Jaco Heemskerk.
In de middag werd de F7 kampioen, zij versloegen Voorschoten met een voor hun matige score van 2 tegen 0, want meestal winnen zij met dubbele cijfers, Proficiat jongens.
Aan het eind van de middag was de A3 aan de beurt. Ook zij wonnen met een grote score van 12 tegen 1 en konden met deze overwinning het kampioenschap bekronen.
Dit was het laatste kunstje van de meeste jongens uit dit team bij de jeugd, want dit gehele team zal zich volgend seizoen bij de senioren voegen. Dit team heeft al die jaren lang onder leiding gestaan van trainer, leider en vlagger Aad van Nieuwkoop.
Mijn gedachten en felicitaties gaan ook uit naar ons 2e team wat zaterdag jl. kampioen werd,
Het is genieten om deze jongens onder leiding van de vroegere C1 trainer Arie van Dijk te zien voetballen.
Ook is het genieten om iemand in dit team te zien spelen, waarin je veel energie gestoken hebt omdat hij op een bepaald moment geen zin meer had om te voetballen.
Nadat hij 25 keer de telefoon niet op wilde nemen was het de 26ste keer toch raak en is deze speler weer in de A1 begonnen en iedereen kan zien wat er van hem is terecht gekomen.
Hij heeft inmiddels al diverse wedstrijden in RBB 1 gevoetbald.
De B1 heeft zaterdag ook hun competitie afgesloten met een positief resultaat, zij wonnen van Katwijk ( de nr.3 ) met 4 tegen 1.
Terugdenkend aan de winterstop waar onze B1 in acuut degradatiegevaar verkeerde, hebben de jongens de competitie zeer goed afgesloten.
De laatste 7 wedstrijden waren zij zelfs ongeslagen en versloegen zij de nummers 2 en 3. Zij zijn als 7e geëindigd in hun competitie. Proficiat aan alle spelers, trainers en begeleiders.
Ook gebeuren er wel eens negatieve dingen op een zaterdag. Dat is natuurlijk niet het limonade klaar maken voor alle teams en de leiders/leidsters, scheidsrechters, bestuursleden etc. animeren met een kop koffie of thee… Nee dat doe ik graag. Al word je wel eens uitgemaakt voor koffiejuffrouw of bent U de meneer van de limonade.
Het zijn helaas andere situaties, dat is bijv. een vader waarschuwen dat hij ietwat te fel gereageerd heeft naar een speler van de tegenpartij, leiders die terecht reageren op een bepaalde nare situatie in hun team, een grensrechter/leider die een rapport moet schrijven over zijn gedragingen tegen de scheidsrechter van de tegenstander of een moeder die uitleg wil hebben over de situatie in een bepaald team en eigenlijk heeft ze nog gelijk ook..
Of naar een wedstrijd van een team kijkend waar iemand een onvergeeflijke blunder maakt wat waarschijnlijk de degradatie van dit team in zal leiden. Dan krab je jezelf achter het oor en denkt “had ik dit kunnen voorkomen”, of is dit ook voetbal.
In de middag nog een wedstrijd van de A1 gekeken waarin de overwinning pas op een laat tijdstip veilig werd gesteld. Het werd toen toch nog 4-0 voor onze jongens.
Zaterdag a.s. kunnen ze de titel in de 3e divisie bij winst bewerkstelligen.
Zij gaan met 2 bussen vol naar Wijk bij Duurstede waar de wedstrijd tegen CDW om 3 uur zal gaan beginnen, hopelijk met een positief resultaat.

De trainersstaf  voor de selectieteams seizoen 2008/2009 ziet er als volgt uit :

Hoofd Jeugdopleidingen wordt Gerard Stroes.
Gerard is afkomstig van de voetbalvereniging Katwijk waar hij momenteel nog trainer is van de B1.
De A1 zal volgend seizoen weer worden getraind door Ronald v.d.Zalm
Voor de B1 komt een nieuwe trainer, t.w. Stuart Bergen. Hij is afkomstig van de voetbalvereniging cvv Berkel. Hij zal geassisteerd worden door Johan de Kroon,  bij iedereen wel bekend.
De B2 zal ook volgend seizoen weer worden getraind door Rob Lumoindong.
Ook de C1 zal het nieuwe seizoen weer worden getraind door Leon van Delft.
De C2 krijgt een nieuwe trainer erbij, dat is Piet van Delft die dit samen met Ton Gruyters gaat doen.
De D1 wordt a.s. seizoen getraind door 2 trainers, dat zijn de huidige trainer Jaco Hogewoning die dit samen gaat doen met Mario Heemskerk. Momenteel is hij nog de trainer van de E1.
De D2 zal ook a.s. seizoen weer worden getraind door Aad van Duyn.
Bij de E1 is er nog een vacante positie, Cor Heemskerk heeft zich wel aangemeld om dit team te gaan trainen maar er wordt nog gezocht naar iemand die dit samen met Cor wil gaan doen.
Dus als er iemand staat te trappelen om samen met Cor de E1 te gaan trainen, je kan jezelf aanmelden bij de technische commissie Jeugd.
De E3 zal worden getraind door de huidige trainers van de F1 en dat zijn Jerry Giezen en Leonard Ravensbergen.
De F1 zal worden getraind door de voorzitter van de Technische Commissie Jeugd Hugo Slootweg. Hij gaat dit samen doen met Fred van Voorbergen.
De F2 zal het nieuwe seizoen getraind worden door Wilfred van Delft.
Ook de huidige keepercoördinator van de jeugd Henk Postma zal dit volgend seizoen weer gaan doen.
 
De technische commisie jeugd wat dit seizoen door 6 enthousiaste leden cq.trainers van RBB  is opgestart zal ook het volgende seizoen in deze hoedanige samenstelling blijven bestaan.
Ook de meeste coördinatoren die per leeftijdsgroep functioneren, zullen dit werk blijven voort zetten het volgend seizoen.

Zoals jullie al in de vorige bestuurscolumn van Edward Duindam gelezen hebben zal hij toegevoegd worden aan het Jeugdbestuur. Zijn taak zal zijn : alles wat met onze meiden te maken heeft.

Het jeugdbestuur zal volgend seizoen bestaan uit :
Huig den Hollander
Arthur van Noort
Ben Durieux
Bert van Egmond
Edward Duindam
Als adviseur van de jeugdvoorzitter zal ook weer Sam van Geest aan de vergaderingen deel nemen.

Zo hoop ik iedereen weer geïnformeerd te hebben over zomaar een zaterdag bij onze club  maar ook over de actuele situatie voor het volgend seizoen.

Met sportieve groet

Huig den Hollander
Bestuurslid jeugd