outhands

Bestuurscolumn Huig den Hollander

 Het is al weer bijna een jaar geleden dat ik de laatste bestuurscolumn gevuld heb.
Ik werd vandaag door Karly van Duivenvoorde erop geattendeerd dat het weer mijn beurt is. Het is niet mijn hobby maar ik ga het gewoon maar voor de voet op proberen.
Vorig jaar heb ik o.a. geschreven over de samenstelling van het jeugdbestuur. Dit is gedurende dit seizoen reeds veranderd daar Ben Durieux wegens persoonlijke omstandigheden bedankt heeft en in zijn plaats is Jan Zwaan gekomen.
Donderdag a.s. heeft het JB een vergadering met de TC jeugd om alle taken van iedereen binnen deze commissies nog eens te evalueren onder het genot van een glas wijn en een hapje beschikbaar gesteld door onze keeperstrainer Henk Postma.

Het einde van het seizoen nadert. Zaterdag jl. ben ik onze A1 achterna gegaan om hun wedstrijd tegen Huizen A1 te gaan bekijken.
Helaas was het een negatief resultaat waardoor de A1 nog steeds niet degradatievrij is terwijl zij ook de laatste 2 wedstrijden nog moeten spelen tegen de nummers 1 en 2.
Dus zorgen voor de trainer Ronald van der Zalm en zijn begeleiding, maar ik ben er van overtuigd dat onze A1 in de 2e divisie blijft want aan hun mentaliteit ligt het niet.
Voordat ik naar Huizen afreisde heb ik ook nog de wedstrijd van onze C1 kunnen aanschouwen. Wat een spanning bij de trainer en begeleiding! Pas 10 minuten voor tijd werden de 2 goals gescoord en zodoende een 2-0 overwinning.
Na 20 wedstrijden en 3 verliespunten zijn zij nog steeds geen kampioen, want hun concurrent RCL laat ook geen punten liggen en staat maar op 2 punten achterstand. Dit betekent dus nog een spannende eindfase voor de trainer, begeleiding en spelers van de C1.
Het zal wel heel leuk zijn wanneer onze C1 promoveert naar de Hoofdklasse want dat is altijd het streven geweest binnen onze vereniging om onze jeugdteams op een hoger plan te brengen. Dit is de laatste jaren reeds met de A1 en B1 gelukt maar de C1 kwam op dat gebied de laatste jaren nog iets tekort.
Onze andere hoogste selectieteams draaien ook goed tot redelijk mee in hun klasse.
Bij de B1 kwam na de winterstop een beetje de klad erin, maar dit was verklaarbaar.
De laatste 2 wedstrijden hebben zij toch weer 4 punten gepakt en gaan zeker in het linkerrijtje eindigen. 
De D1 staat momenteel op de 4e plaats en speelt zaterdag as. tegen de koploper SJC wat nog weinig punten verspeeld heeft.
De E1 van de scheidende Mark Duindam staat momenteel in de middenmoot en zal waarschijnlijk in het rechterrijtje eindigen maar het kan niet allemaal voor de wind gaan.
De F1 bezet momenteel een 3e plaats. Bij winst kreeg ik dan altijd meteen een smsje  van de trainer Hugo Slootweg. Echter bij verlies liet hij het altijd afweten. Ik heb hem hierop geattendeerd en vanaf dat moment komt de sms altijd, ook bij een nederlaag.
Zaterdag jl. heeft hij dat niet behoeven te doen, daar ik zelf een gedeelte van de wedstrijd heb mogen aanschouwen. Helaas verloren zij tegen de koploper.

Wij hebben natuurlijk niet alleen selectieteams.  maar ook andere  11- en 7 tallen die voor de winst strijden en wij zullen binnenkort diverse teams de bloemen kunnen overhandigen.
Vorige week heb ik een lijst gemaakt van teams die nog kampioen kunnen worden, (het zijn er nog 16) ik zal de teams niet allemaal opnoemen anders wordt dit verslag wel erg saai.

Vorig jaar heb ik om de column te vullen ook alle trainers van de selectieteams genoemd, als ik dit momenteel bekijk zie ik toch weer dat er weer sommige trainers ons gaan verlaten of reeds verlaten hebben. Ronald van der  Zalm, trainer van de A1 zal zijn heil volgend jaar gaan vinden bij Haaglandia. Ronald heeft 2 jaar de A1 van RBB getraind maar heeft altijd nog de ambitie om een standaardteam van de senioren te gaan trainen.
Ronald het gaat je goed en wij gaan nog wel iets eten hetzij op mijn of op jou kosten.
Rob Lumoindong heeft ons tijdens het seizoen verlaten wegens een verschil van mening.  Gelukkig kan hij niet buiten onze club en traint hij inmiddels weer de E7 en volgend seizoen gaat hij een D team trainen.   Zoals reeds aangehaald gaat ook Mark Duindam onze club verlaten en weer terug naar zijn oude cluppie Valken. Mark, het gaat ook jou goed en je mag mee met Ronald en mijzelf. Zoals reeds eerder op de website verschenen wordt Eric Zethof trainer van de B1 en zal Stuart Bergen (de huidige trainer van de B1) in plaats komen van Ronald v.d. Zalm bij de A1.

Het seizoen overdenkend moet ik helaas zeggen dat ik ook enige vergissingen (fouten) gemaakt hebt. Ik doel dan vooral aan de huidige B2. Door allerlei omstandigheden zoals blessures, spelers die niet meer in de B selectie wilden spelen en spelers die ons verlaten hebben was het niet meer mogelijk om een B2 elftal samen te stellen.
Wij hebben toen (jeugdbestuur, jeugdcoördinator, leiding B groep  etc.)  besloten na overleg om de B3 uit de competitie te halen en die groep als B2 te laten spelen tijdens de rest van de competitie. Alleen is dit overleg nooit direct gepleegd met spelers en ouders van de huidige B2 en dit had natuurlijk wel gemoeten.
Jongens, nogmaals excuses hiervoor. Jullie zien dat ik na 7 jaar lid van het jeugdbestuur ook nog vergissingen maak. Trouwens chapeau voor de resultaten die jullie als B2 de laatste tijd behalen..
Ook excuses naar de spelers van de oude B2 die nu over diverse teams verdeeld zijn. Wij zullen hier volgend seizoen zeker scherper op toezien en jullie zoals beloofd zeker weer een kans geven voor de selectie.

Het is de laatste tijd nogal een rotzooi in de kleedkamers en dan vooral aan onze kant van RBB. Laten wij nu eens stoppen met roken in de kleedkamers. Ook staat de limonade tegenwoordig achter slot en grendel omdat diverse teams er niet mee om kunnen gaan tijdens de trainingen. Ik kan nog diverse dingen aanhalen maar dat is zinloos. Laten wij met z’n allen ons mooie complex schoon en netjes houden.

Ik hoop iedereen hierbij weer een beetje geïnformeerd te hebben over allerlei zaken binnen onze jeugd.

Met sportieve groet

Huig den Hollander
Bestuurslid jeugd