outhands

Bestuurscolumn Henk de Wolde

 “Topprestatie en Topsport”

Op het moment, dat ik dit schrijf zijn we weer met ons eerste elftal kampioen geworden. Vele factoren hebben daaraan meegewerkt, om deze topprestatie te bereiken. Het elftal wordt omringd, door personen, die door de jaren heen,  zorgvuldig zijn gekozen. Op dit moment twee trainers, een keeperstrainer, een analist, de medische staf, de materiaalman en bestuurslid voetbaltechnische zaken.
Na zorgvuldige keuze van spelers, het bepalen van het speltype en het smeden van een team, hoop je dan dat er een kampioenschap uit rolt. Nu dus het derde kampioenschap in 4 jaar van de hoofdklasse.
Zijn dit nu alle ingrediënten, voor het behalen van een kampioenschap ?? Ik dacht het niet, want dan zou het eerste elftal wel erg geïsoleerd zijn. Duidelijk beleid en sturing is hiervoor nodig en durf. Visie naar de toekomst toe, dus niet stil blijven zitten. Dit alles moet weer uitgezet worden in daadkracht en daar, u raadt het al, hebben we onze vele goede vrijwilligers voor nodig. Laten we eerst met de kantinemedewerkers beginnen, deze zorgen er voor, dat u uw hapje en drankje kan krijgen. Sponsors en reclameborden moeten constant verworven worden (deze eerste twee zorgen voor de inkomsten). De veiligheid wordt verzorgd door de stewards en de coördinator. Het schoonhouden en onderhouden van de accommodatie. Kortom aan alles moet gedacht worden, om eerste te worden.
Dus niet alleen de spelers, maar ook de vrijwilligers leveren een topprestatie.
Is er een kampioenschap binnengehaald, dan niet op de lauweren gaan rusten, maar als bestuur van de vereniging blijven investeren in de toekomst. Vooruit kijken naar b.v. de topklasse, dat vergt weer aanpassingen aan de tribunes, etc.

De vrijwilligers, die deze topprestatie leveren, doen dit niet alleen voor het eerste elftal, maar ook voor al die andere spelende leden. Ook leiders van de andere elftallen, de scheidsrechters en wie ik nog vergeet, dragen hun steentje daaraan bij.

Voor al deze vrijwilligers en hun partner organiseren wij een vrijwilligersavond op 27 juni, als dank voor hun geweldige topprestatie, van het afgelopen seizoen.
U bent van harte welkom.

Uw secretaris.