outhands

Bestuurscolumn: Ed Bos

De tijd gaat snel

 Het lijkt alsof het gisteren gebeurd is. Nee, eigenlijk nog erger, het lijkt alsof ik de laatste minuten van de wedstrijd tegen WKE nu gespeeld worden. De teleurstellende laatste minuten, kunnen we zeggen, gevolgd door de fantastische ontvangst door onze supporters ’s avonds en het familiare afscheid van het seizoen in de kantine op de maandag daaropvolgend.
Het zijn zo van die dingen die al weer wat verder weg liggen, maar die toch weer telkens op je netvlies staan, of door je gedachten zweven als je even niets te doen hebt. Voorbeelden zijn er genoeg. Wie herinnert zich niet de wedstrijd waarin we kampioen werden tegen FC Lisse. Het lijkt erop alsof het gisteren was. Wat komt er niet boven als je wegdroomt en ineens de ontvangst voor je ziet op het Gemeentehuis van Rijnsburg. Die enorme supportersmenigte die de spelers kwamen huldigen voor hun geweldige prestatie. Denk ook aan de wedstrijden tegen Fortuna Sittard, RBC, Roda JC, FC Utrecht en NEC. Het is alsof het gisteren allemaal gebeurde.
De waarheid is anders. Alle genoemde momenten liggen verder achter ons. Sommigen veel verder in de tijd, maar ze hebben 1 ding allemaal gemeen. Het zijn allemaal evenementen (want zo mag je ze wel noemen) waarin vrijwilligers, leden en supporters als 1 man achter de club hebben gestaan. Waarin leden, vrijwilligers en supporters de spelers van de club gesteund hebben op mooie (maar ook op moeilijke) momenten. En de spelersgroep was iedereen daar dankbaar voor.

Nog even en het nieuwe seizoen gaat weer beginnen. De A-selectie begint over 2 weken, alle andere voetballers de weken daarna. Het is dan ook alsof er geen voetballoze periode is geweest. Maar als u op het sportpark komt en bv de kantine in loopt, dan zult u zien dat ook in deze, korte voetballoze, periode onze vrijwilligers  druk in de weer zijn geweest om opnieuw een groot aantal activiteiten te verrichten, opdat ook u ook komend seizoen weer met plezier naar ons mooie sportcomplex komt.
De tijd gaat snel. Want ook de vorige zomer hebben deze mensen veel werk aan het complex verricht en het lijkt wel alsof ook dat gisteren plaats heeft gevonden.

Namens de collega Bestuursleden wens ik u een mooie zomer, een fijne vakantie en dank ik iedereen die op wat voor manier dan ook, iets voor de club heeft gedaan. En natuurlijk vertrouwen wij erop dat we ook komend seizoen weer een beroep op u kunnen doen, en dat u ook komend seizoen weer achter ‘onze’ geel-zwarte brigade zal staan. Ook vorig seizoen vroeg ik dat aan u, en dat is niet tevergeefs geweest. Het lijkt wel alsof dat gisteren was. De tijd gaat snel.

Ed Bos