outhands

Bestuurscolumn Ed Bos

 De winterstop nadert

Nog 1 wedstrijddag en dan begint de winterstop. Alle spelers en vrijwilligers gaan van een paar dagen en sommigen van een paar weken rust genieten.
Zoals gebruikelijk kijkt iedereen in de komende weken terug op datgene wat er in de afgelopen periode is gebeurd. Natuurlijk gaan dan de gedachten in eerste instantie uit naar het voetbal, en daarmee vaak naar de resultaten van de verschillende elftallen. Afhankelijk van je interesse krijgt een bepaald elftal of een bepaalde groep binnen de club extra aandacht van je. We constateren dan dat het goed gegaan is, of dat het juist niet goed gegaan is. Wat er beter kan. En we nemen ons meestal voor een aantal zaken te veranderen, om het beter te laten worden.
Het kan geen kwaad je gedachten ook eens weg te laten zweven naar de dingen die indirect met het voetbal en de behaalde resultaten te maken hebben. De organisatie van de club bv. Ook daar constateren we dat heel veel zaken goed zijn gegaan, maar ook dat je zou willen dat er een aantal anders zouden gaan, en het liefst beter. En het zou fijn zijn als we ons ook daar voornemen een aantal zaken te veranderen. Door er wat van te zeggen bv. als iemand zich niet gedraagt zoals die dat zouden moeten doen volgens de normale ‘normen en waarden’. Door als vrijwilliger een aantal dingen die in uw ogen minder goed gaan, op te pakken. Op te pakken en daarmee een bijdrage te leveren om de behaalde resultaten nog beter te laten zijn. En daarmee de voorwaarden te creëren waardoor u nog trotser op uw club Rijnsburgse Boys kan worden. Want trots mag u nu al zijn. De club staat als een huis, de sfeer binnen de club is uitstekend, we hebben een geweldige accommodatie en de resultaten van de verschillende elftallen zijn goed tot zeer goed te noemen (de gebruikelijke uitzonderingen daar gelaten natuurlijk).
En dat zouden we zo moeten houden. Nee, ik zeg het verkeerd, dat zouden we nog verder moeten uitbouwen, nog verder moeten verbeteren, met elkaar.
En als we in de winterstop ook daar eens over nadenken en ons voornemen daar komend jaar een bijdrage aan te leveren, dan weet ik zeker dat ook 2010 voor Rijnsburgse Boys weer een heel mooi jaar zal worden.
Onder dankzegging voor al datgene wat u allen het afgelopen jaar al voor de club hebt gedaan (en in het vertrouwen dat dat de komende jaren nog verder zal toenemen), wens ik u Prettige Feestdagen en een heel mooi 2010.

Ed Bos