outhands

Bestuurscolumn: Ed Bos

Alweer een topseizoen voorbij!

 Wat heet voorbij, het komende (topklasse)seizoen gaat bijna al weer beginnen.
In Zuid-Afrika wordt nog volop om de wereldtitel gestreden, Wimbledon is nauwelijks achter de rug en de Tour de France is nog maar net begonnen. En toch duurt het nog maar een week en ook de spelers van Rijnsburgse Boys beginnen weer aan de voorbereidingen op een nieuw seizoen.

Voor mijn gevoel is het ‘oude’ seizoen nog maar nauwelijks achter de rug. Door als 3e te eindigen speelt onze top-elf komend seizoen in de Topklasse. Het 2e elftal speelde uitstekende wedstrijden om het Kampioenschap van Nederland tegen GVVV, Blauw-Geel ’38 en AFC en werd voor de 2e keer in de geschiedenis van onze club Kampioen van Nederland. En de A-1 sloot een prima promotiereeks succesvol af en speelt dientengevolge komend seizoen in de 3e Divisie. Mooier en beter kan het eigenlijk niet.

Als we naar de A-1 kijken, constateren we dat ze na 1 jaar het verloren terrein hebben teruggewonnen en dat was geen gemakkelijke opgave. Het 2e team speelt de laatste jaren continu om de prijzen en dit jaar hebben ze zichzelf (terecht) beloond met een nationaal kampioenschap. En dan het eerste team. De laatste jaren continu in de top van Nederland spelend, hetzij om het zaterdag-, hetzij om het algeheel amateurkampioenschap, en daar tussendoor ook nog een keer nationaal Bekerkampioen. Dus al jaren spelend om de prijzen en er is daardoor al jaren nauwelijks een wat langere periode waarin er geen voetbal is en men even aan wat andere dingen kan denken. En daarom is het zo knap wat deze ploeg het afgelopen seizoen gepresteerd heeft. En dan heb ik het niet alleen over de spelers, maar ook over de technische, medische en begeleidingsstaf. Want ook zij hebben de afgelopen jaren onder hoogspanning gewerkt, ook zij moesten presteren en hebben gepresteerd toen het geëist werd. En dat verdient complimenten. Kijk maar eens wat er om ons heen gebeurt. De zondagkampioenen WKE en Westlandia niet naar de Topklasse, Westlandia degradeerde zelfs bijna. Natuurlijk hebben de spelers en de Staf dit niet alleen gedaan. Vele vrijwilligers hebben bijgedragen tot dit mooie succes. Zonder hen, maar ook zonder de supporters die alle teams thuis en uit steunden, waren deze resultaten nooit bereikt. De steun, door allerlei zaken te organiseren of alleen maar door aanwezig te zijn, is veel groter dan menigeen denk. Dank daarvoor.
En wij vertrouwen erop dat we ook komend seizoen weer op uw steun mogen rekenen.

Nog even dus, en dan begint het weer.
Ondertussen zijn vele vrijwilligers weer bezig ons sportpark op te knappen. Ook dat is een activiteit die steun verdient. Dit keer niet door alleen maar aanwezig te zijn, maar door te helpen en de handen uit de mouwen te steken. U zult merken dat de gezelligheid die u ervoor terug krijgt aanstekelijk werkt.
Een mooie zomer.