outhands

Bestuurscolumn: Ed Bos

Tegenstellingen

 Iedereen kent ze wel, de tegenstelling.  Een paar voorbeelden? Mooi en lelijk, snel en langzaam, aanvallen en verdedigen, goed en slecht, kort en lang. Die tegenstelling is vaak de oorzaak van een discussie, ook in de voetballerij. Was de wedstrijd nu goed of slecht, was het nu een mooie goal of juist niet, moet je na een rode kaart nu aanvallend of verdedigend wisselen of is de zomerstop nu kort of lang. Op dat laatste wil ik graag even verder ingaan.

Hoewel er uiteraard geen vaste datum is aan te geven wanneer een zomerstop begint, kun je aannemen dat voor onze club zo rond half, eind mei de laatste wedstrijden zijn gespeeld. We zitten nu zo’n 6 tot 8 weken later en de A-selectie is al weer 2 weken aan het trainen. De zomerstop duurt dus zo’n 6 weken. Voor de vele (maar altijd nog te weinig) vrijwilligers van de klusploeg is dit de tijd om zich met ziel en zaligheid te werpen op het opknappen van de accommodatie. Voor veel andere vrijwilligers, trainers, elftalleiders, kantinemedewerkers enz. is dit de periode om juist even gas terug te nemen en andere dingen te doen dan zich te bekommeren om het spelletje dat ons allemaal in de macht heeft. Tennissen, thuis klussen, boodschappen doen en op vakantie gaan zijn de activiteiten die we al dan niet gedwongen zijn te ondernemen.

Vaak zijn we blij dat het seizoen voorbij is, ‘even geen voetbal’ zeggen we dan. Maar blijkbaar kunnen we er niet buiten. Want als we een paar weken niet op het complex geweest zijn, begint het weer te kriebelen. Zo ook dit jaar. De A-selectie is weer begonnen en zo langzamerhand zie je steeds meer mensen op de Middelmors. Uiteraard nieuwsgierig naar de verrichtingen van de nieuwe spelers, maar ook omdat ze er weer zin in hebben, zin om weer zelf een balletje te trappen of om weer training te gaan geven. Zin om elkaar weer op het sportveld te ontmoeten. Want we hebben zo’n lange tijd niets gedaan, elkaar niet meer gezien. Wel 6 weken lang!! En als je dan op ons mooie sportcomplex komt, dan zie je de grasvelden er perfect bij liggen, zijn de kleedkamers weer in uitstekende staat, de gehele accommodatie opgeknapt is en de kantine een metamorfose ondergaan. Weliswaar is hij nog niet helemaal gereed, maar meer dan een paar dagen zal er niet meer nodig zijn. Kom zaterdag maar eens kijken, zou ik zeggen en verwonder u over datgene wat die klusploeg in die korte (of vond u het een lange) zomerstop heeft gepresteerd.

De A-slectie is weer begonnen, zo is al gememoreerd. Zoals elk jaar zie we een aantal nieuwe gezichten. Samen met de reeds aanwezige spelers zullen ze er weer alles aan doen om er een mooi seizoen van te maken. Een seizoen dat wat betreft de competitie start op 18 augustus met een uitwedstrijd tegen HHC Hardenberg en eindigt met een thuiswedstrijd op 11 mei 2013. Dat is over 9 maanden. Dat duurt nog lang, maar het is ook zo weer voorbij.

Ik wens u nog een fijne zomer en uiteraard een mooie competitie.