outhands

Bestuurscolumn: Ed Bos

 ’t Is alsof 

’t is alsof ……………., voor mijn gevoel …………….het lijkt wel dat ………….. Iedereen kent die uitdrukking wel en zal deze zeker in zijn eigen omgeving regelmatig uitspreken.
Ook voor de voetbal, en dus voor Rijnsburgse Boys, gelden deze uitspraken.
Wat voorbeelden??    ’t Is alsof we gisteren pas begonnen zijn met de seizoensvoorbereiding (terwijl de competitie er al weer bijna op zit). Voor mijn gevoel is het nog niet zo lang geleden dat we op trainingskamp geweest zijn (terwijl het toch echt januari was dat de A-selectie de voorbereiding op de 2e competitie helft in Torremolinos hervatte). Het lijkt wel alsof we gisteren kampioen geworden zijn (terwijl de A-1 al weer enkele weken van een verdiende zomervakantie geniet).

Als je het afgelopen seizoen terughaalt, dan kun je niets anders concluderen dan dat we ook nu weer tevreden mogen terugkijken. En niks geen  ‘ ’t is alsof we dit seizoen een slecht resultaat gehaald hebben’ of woorden van die strekking. Natuurlijk wil je graag altijd winnen (en dus altijd kampioen worden), maar dat is nu eenmaal niet mogelijk. Het moet wel je doel zijn en blijven om elke keer weer, of het nu een wedstrijd of een training is, het maximale te bereiken. En ik ben van mening dat de spelers en de staf dat goed geprobeerd en ook gedaan hebben. De selectie-elftallen bij de senioren hebben uitstekend gepresteerd. En ook de jeugd heeft prima resultaten behaald.
Na 2 kampioenschappen eindigde ons eerste team op de 2e plaats, werd het 2e elftal voor de 2 achtereenvolgende keer kampioen in de reserve Hoofdklasse en deed het 3e lang mee in de strijd om de titel. En hoewel de kalender al midden juni aanwijst, voetbalt Rijnsburgse Boys 1 voor het 3e achtereen volgende jaar (!) nog steeds. Omdat Rijnsburgse Boys de Districtsbeker won (voor de 2e keer in 3 jaar tijd) speelde het de afgelopen 2 weken wedstrijden om de Landelijk KNVB beker.
En het resultaat is inmiddels bekend. 2-0 winst op Achilles ’29 in de finale en daarmee won Rijnsburgse Boys voor het eerst in haar bestaan deze prijs. Een prijs overigens die pas 7 keer door een zaterdagclub werd behaald in het 28-jarig bestaan van dit toernooi.
Maar niet alleen bij de senioren werden er prijzen behaald dit seizoen. Ook onze A- en B-junioren mogen terugkijken op een goed seizoen, de A-1 zelfs op een uitstekend seizoen. Kampioen worden van de 3e Divisie en daarmee promotie bewerkstelligen naar de 2e Divisie is een resultaat om trots op te zijn. En onze B-1 handhaafde zich (na een moeilijke start) toch vrij moeiteloos in de Hoofdklasse.

Dus hoor je van mij alleen maar positieve opmerkingen over het afgelopen seizoen. En daarbij wil ik benadrukken dat dat mede gebeurd is dank zij de vele steun die alle spelers (van senioren en jeugd) gehad hebben van vrijwilligers, leden, supporters, ouders, vrouwen, vrienden en vriendinnen. Door hun aanwezigheid, al dan niet ondersteund door vlaggen, toeters en gezang, maakten zij het mogelijk om die prestaties te leveren.
Dank daarvoor, mede namens de spelers. Zij ervaren dit echt als geweldig, al laten ze dit wellicht niet altijd zo blijken. 

De laatste wedstrijd is afgelopen zaterdag gespeeld, iedereen gaat nu genieten van de komende wedstrijden op het EK en lekker op vakantie. En over 6 weken start de voorbereiding weer voor Rijnsburgse Boys 1.
Ik weet zeker dat ik blij ben als het weer zo ver is, maar ook dat ik zal zeggen: ’t is alsof we gisteren pas gestopt zijn met trainen.

Een fijne zomer toegewenst.

Ed Bos