outhands

Bestuurscolumn Cees Driebergen

We staan weer aan de vooravond van een nieuw seizoen. Uiteraard kijken we daar met onze de laatste jaren zo succesvolle club reikhalzend naar uit. Een hartelijk welkom aan al onze nieuwe leden en hun familie. Wij doen er alles aan om u zich zo snel mogelijk thuis te laten voelen in de Rijnsburgse Boys familie. U kunt daar overigens zelf ook wat aan doen. Meldt u aan als vrijwilliger. Goed voor de club en goed voor uw contacten. Bovendien is het erg gezellig.

In de voorjaarsledenvergadering is penningmeester Edward Duindam afgetreden. Edward blijft wel bij de jeugd betrokken en zal verder de kantinezaken op financieel gebied blijven regelen. Voor hem in de plaats is Krijn van der Spijk (1960), accountant en ook wel een beetje horecaman in de plaats gekomen. Er was verder nog een vacature voor bestuurslid PR. Na de ledenvergadering is deze opgevuld door Karly van Duivenvoorde, reeds werkzaam voor de website en als organisator van het ZAVR-toernooi. Wij wensen beide een mooie tijd toe in het bestuur van Rijnsburgse Boys.

Ik vond het teleurstellend dat de ledenvergadering slechts werd bezocht door 21 leden (incl. bestuur). Een minachting voor al die vrijwilligers die zo hun stinkende best doen om onze vereniging te laten functioneren. Ik kan dan ook niet zoveel met mensen die kritiek hebben. Ik ben daar geloof ik ook steeds sneller mee klaar. Twee maal per jaar houden wij een ledenvergadering. Daar kunt u uw klachten kwijt en desnoods meldt u zich aan als vrijwilliger, dan kunt u een steentje bijdragen aan de oplossing van uw probleem. Des te meer waardering heb ik voor al die vrijwilligers die hun taak zonder morren en met een blij gezicht doen!

Prestatief gaat het de vereniging erg voor de wind. Ons tweede team werd wederom kampioen en onze A1 gaat na drie promoties op rij strijden in de landelijke tweede divisie en daarmee is er gen club in de regio die op een hoger niveau speelt. Voorwaar een prestatie van formaat. Ons vlaggenschip won voor het eerst in onze geschiedenis de landelijke KNVB-beker en haalde een tweede plaats in de competitie na algeheel amateur-kampioen FC Lisse.

Het plan om te komen tot een topklasse werd helaas afgestemd. Democratisch wel correct, maar een gemiste kans voor het voetbal. Rijnsburgse Boys blijft echter ook buiten het veld strijden voor een betere en spannender competitie. Wij willen ons blijvend kunnen meten met de beste clubs, dus zullen daar alles aan doen om dat te realiseren.

Ik wens u een mooi en sportief seizoen 2008/2009 toe.

Cees Driebergen
voorzitter