outhands

Bestuurscolumn Cees Driebergen

  

Heb vertrouwen!

Wat een geweldige competitie hebben we dit jaar in de Hoofdklasse. Voor zeker elf van de veertien ploegen zal de competitie tot het einde spannend blijven en dat beeld zien we ook in andere Hoofdklassen. Dit is het gevolg van het feit dat zowel de strijd om het kampioenschap als die om de plaatsen twee tot en met zes nog lang niet is beslist.

Voor Rijnsburgse Boys 1 lijkt het kampioenschap dit seizoen een brug te ver. We missen daarvoor helaas de vorm op beslissende momenten tot op heden. Toch staan we er prima voor. Plek drie met minimaal zes verliespunten minder op een club of acht die spelen om de plaatsen vier tot en met zes. Wat me bijzonder stoort is de houding van een aantal supporters die denken dat ze de ploeg kunnen afbranden als het even niet zo soepel loopt. Er staat een zelfde elftal dat vorig seizoen nog door iedereen werd bejubeld en hartverwarmend werd binnen gehaald na het teleurstellende resultaat bij WKE.

Daarom noem ik het nu een schande dat veel van diezelfde mensen het nu nodig vinden om diezelfde voetballers nu luid en duidelijk af te vallen als er een periode wat minder soepel wordt gespeeld. Zouden ze daar beter van gaan voetballen denkt u? Ik denk het niet. Wat nu nodig is, is vertrouwen en support. U als supporter moet juist nu de ploeg een hart onder de riem steken, dat helpt. Aanmoedigen en bemoedigen (sorry, mijn zuster is dominee) dat is wat de spelers nodig hebben om over het dode punt te geraken en een overwinning te pakken.

Als u dat niet kunt: blijf lekker weg bloedzuigers (sorry, te lang in Leiden gewoond). We hebben een schitterende club, met veel goedwillende vrijwilligers, een fantastische sponsorgroep en heel veel loyale supporters. Schaar u allen onder de laatste categorie, dat geeft onze spelersgroep vertrouwen en dat is wat ze nodig hebben. U kunt ze helpen zorgen dat de wil om te overwinnen groter is dan de angst om te verliezen. Dat laatste doen we gelukkig zeer zelden. Ook PSV wordt niet ieder jaar kampioen. Volgend jaar in de Topklasse zijn er weer nieuwe kansen. Laten we echter eerst zorgen dat ons eerste,  met steun van u allen, zich daar voor plaatst. Supporters worden niet voor niets de twaalfde man genoemd. Gedraagt u zich dan ook als een extra man. Sommige spelers hebben inderdaad niet de glansvorm van afgelopen seizoen, maar u kunt niet zeggen dat ze hun best niet doen.

Heb daarom vertrouwen in de spelers, trainers en begeleiding. Ik weet dat ze er alles voor willen doen om een goed resultaat te halen. Laten we er met elkaar een mooi seizoenseinde van maken, steun de ploeg bij alles. Er zijn dit seizoen namelijk nog voldoende prijzen te halen. Wens ze het beste, dat hoeft niet alleen in januari namelijk (zo is het toch Richal?).