outhands

Bestuurscolumn: Arthur van Noort

 Gelukkig Nieuwjaar

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, wil ik iedereen een gelukkig, gezond en bovenal een heel sportief 2013 wensen.
Terwijl ik dit schrijf moet ik denken aan het feit waarom we elkaar altijd in deze periode het beste wensen en blij zijn dat we weer een nieuw jaar gaan beginnen, waarom wensen we elkaar niet in maart het aller beste of op andere momenten van het jaar. Respect?  Kan dit alleen met oud en nieuw omdat we dit altijd doen of gaan we elkaar in het vervolg altijd het beste wensen. Hé gelukkig Nieuwjaar!

Of is het gelukkig Nieuwjaar, omdat het afgelopen jaar niet bracht wat we ervan verwacht hadden of gehoopt hadden te bereiken. Dat we blij zijn dat we opnieuw kunnen beginnen.
In de zakelijke wereld gaan namelijk ook per 1-1 alle resultaten weer op nul en worden er weer nieuwe doelstellingen afgesproken, een Nieuwjaar met nieuwe mogelijkheden en kansen. Hé gelukkig Nieuwjaar!

In de voetbal wereld gaat het anders daar hebben we geen Nieuwjaar, maar een seizoen met een winter- en een zomerstop. Hier worden niet alle resultaten aan het eind van het jaar weer op nul gezet om daarna weer nieuwe doelen af te spreken. Wel wordt  de winterstop gebruikt om te evalueren over de afgelopen periode en wat wij moeten doen om in de komende periode tot aan de zomerstop nog beter uit de start blokken te komen om de gestelde doelen (bv;kampioenschap, lijfsbehoud, beste jeugdopleiding van Nederland) te realiseren. Hé gelukkig Nieuwjaar

Dus hebben wij de opgelopen winterstop ook gebruikt om de  jeugdafdeling van Rijnsburgseboys te evalueren. Wat ging er de afgelopen periode goed, waar kunnen we trots op zijn en wat kan er beter, wat moeten we gaan doen om te waarborgen dat de ideeën die we hebben ter verbetering van de jeugdafdeling van Rijnsburgseboys niet blijven bij ideeën, maar echt worden verwezenlijkt.  Hé gelukkig Nieuwjaar!

Waar we de afgelopen  periode onwijs trots op waren was het moment dat we konden zeggen dat we de meer dan 200 meiden hebben voetballen bij Rijnsburgseboys/girls en dat we dit jaar zijn begonnen met een onze uitjes (vanaf 4 jaar) welke nu net als de mini’s  wekelijks wennen aan de beginselen van voetbal. Vanaf onder bouwen naar de toekomst en zorgen voor een goede ontwikkeling van onze jeugdspelers. De ontwikkeling van een jeugdsecretariaat, dat we steeds vaker binnen de regio en er buiten horen dat we op de goede weg bezig zijn. Hé gelukkig Nieuwjaar!

Wat er beter kan, we moeten zorgen dat de selectie teams van de A en de B op nivo blijven voetballen om aansluiting te blijven houden met de top van de Nederland. Dat in de nabije toekomst onze selectie teams van de boven bouw (D t/m A) op divisie nivo spelen, dat er een Rijnsburgse Sport Mentaliteit ontwikkeld moet gaan worden.  In de breedste zin van het woord, dus met hulp van andere disciplines (school, loopscholing, sportschool, psychologie, voeding ect)  wat gaat helpen om onze jeugdspelers op te leiden tot volwaardige spelers van de A selectie. We elkaar willen helpen en ondersteunen om dit doel te bereiken. Dat we oog blijven houden voor het plezier binnen de club. Steeds meer activiteiten ontwikkelen of commissies starten waar de hele club bij betrokken is, als voorbeeld het AH jeugd toernooi, nieuwjaarsinstuif, scheidsrechterscommissie , jeugdsecretariaat ect.
Hé gelukkig Nieuwjaar!

Hé gelukkig Nieuwjaar, toch lekker z’n winterstop om alles weer even scherp te stellen en plannen te ontwikkelen welke moeten leiden tot succes op korte en lange termijn.
Echter al deze plannen kunnen zo weer de ijskast in als we niet bereid zijn met elkaar de schouders er onder te zetten en positief opbouwend de stappen te gaan zetten naar het doel, de ontwikkeling van de Rijnsburgse sport mentaliteit op de middelmors met als resultaat de beste jeugdopleiding van Nederland.
Uiteindelijk gaat het om de club, dan het team en als laatste het individu. Ik weet zeker dat we in 2013 de juiste stappen gaan zetten om onze doelen met elkaar te bereiken.
Ik wens jullie allemaal nogmaals een gelukkig, gezond en bovenal een heel sportief 2013.
Hé gelukkig Nieuwjaar!

Arthur van Noort