outhands

Bestuurscolumn Arthur van Noort

Focus

 Focus was het woord tijdens het WK in Zuid Afrika. Oranje had focus, men had 1 doel; Wereldkampioen 2010 worden. Het moest nu gebeuren. Afrekenen met het verleden. Hier moest alles voor wijken. Alles was gericht op dat ene doel. Iedereen was maar met een ding bezig, het afgesproken eind doel. Er werd een fantastisch team samengesteld. (team= together everyone achieves more / samen bereikt iedereen meer). Iedereen was ondergeschikt aan het doel. Er was geen ruimte voor individuen, ego’s of andere gebeurtenissen welke het doel negatief konden beïnvloeden. Dus ook geen ruimte voor de media om een wissel van van Persie groter te maken dan wat het was. De focus was wereldkampioen worden.
Als we wat willen bereiken, moeten we ervoor gaan. Alle afspraken waren helder en duidelijk. Er waren duidelijke afspraken gemaakt over de vragen; Hoe, Waar, Wat, Wanneer, Wie, Welke, en Waarom halen we ons doel: Wereldkampioen 2010. Alles en iedereen sprak over de focus. Eind van het verhaal is bekend, als Robben de bal 1 cm hoger schiet dan gaat de bal erin en zijn we Wereldkampioen.
Echter is de realiteit dat we nu een fantastische tweede plaats op het WK hebben bereikt. De focus was de finale die hebben we bereikt. Het is echter wel zo dat je een finale kan winnen of verliezen. Spanje was beter en Nederland heeft als leeuwen gestreden voor de overwinning. Wel hebben we in deze periode bereikt dat het hele land op zijn kop stond heel voetballend Nederland was in de ban van de focus, Wereldkampioen.

Ook bij ons Rijnsburgse Boys hebben we focus, we willen met het eerste elftal komend seizoen bij de top van de topklasse behoren en onze jeugdopleiding moet de beste van de top klasse worden.  We willen met onze jeugd op een zo hoog mogelijk nivo laten acteren. Met als doel; Rijnsburgse jongens de mogelijkheid geven om aansluiting te vinden bij onze fantastische A-selectie. We willen de club zijn met de beste jeugdopleiding van de Topklasse. Zowel op voetbal gebied als op sociaal gebied. Hiervoor moeten we samen gaan zorgen, dat de plannen en de richting van de afgelopen jaren verder wordt door ontwikkeld. We moeten meer dan ooit, gaan bouwen aan een Rijnsburgse Boys waar ruimte is voor jeugd welke tot de top van de topklasse willen gaan behoren. Tevens een club waar ruimte is voor plezier, waar de jeugd iedere week een fantastische voetbalervaring kan beleven. Want voetballen binnen Rijnsburgse Boys moet op ieder nivo haalbaar zijn, zolang we maar met elkaar duidelijk en helder hebben wat de focus is.

Om de beste jeugdopleiding van de topklasse te worden, hebben we iedereen nodig die wil helpen aan deze fantastische uitdaging. Er is geen ruimte binnen Rijnsburgse Boys voor individuen, ego’s of andere gebeurtenissen welke ons doel negatief kan beïnvloeden.

Ik ben er van overtuigd, dat wij met elkaar binnen Rijnsburgse Boys er voor gaan zorgen, dat wij wel dat doelpunt scoren in de finale. Waardoor wij de club worden met de beste jeugdopleiding van de Topklasse. Wereldkampioen worden!!!!

Focus = TEAM (together everyone achieves more / samen bereikt iedereen meer)

Arthur van Noort