Bram van Egmond

Bert Koomen verlengt zijn verblijf op Middelmors

In navolging van Bram Ros en Jeroen Spruijt heeft ook Bert Koomen zijn contract met een jaar verlengd met een optie op nog een seizoen. Deze week zette de rechtsback zijn handtekening onder een vernieuwd contract dat hem tot minimaal seizoen 2021-2022 aan Rijnsburgse Boys verbindt.

“We hebben niet veel gesprekken nodig gehad,” antwoordt Bert Koomen op de vraag of hij lang moest nadenken over een langer verblijf in Rijnsburg. “We waren er snel uit. Rijnsburg is een goede en gezellige club waar de zaken goed op orde zijn. En de club wil bouwen aan een vast team. Dat spreekt me aan.”
Stijgende lijn
Waar het uiteindelijk kan eindigen qua prestaties met Rijnsburg, is op dit moment moeilijk te zeggen. Bert: “We waren nog wat zoekende tijdens de eerste wedstrijden en zochten naar vastigheden na het wegvallen van Jeffrey Jongeneelen en Jordy Strooker en het inpassen van wat nieuwe spelers, maar ik zie wel een stijgende lijn. Zeker afgelopen zaterdag tegen Kozakken Boys zag je dat. Toen speelden we weer goed. Maar verder moeten we het maar per week bekijken, helemaal nu het voetbal als gevolg van het coronavirus de komende weken stilligt. Het is aan de KNVB hoe het verdergaat.”
Loopbaan
Bert Koomen kwam in de zomer van 2019 over van FC Lisse, waar hij twee seizoenen speelde, het eerste jaar in de tweede divisie, het seizoen erna in de derde divisie. Omdat hij hogerop wilde, stapte de hbo-student communicatie en multimediadesign over naar Rijnsburgse Boys, waar hij direct een basisplaats veroverde als rechtsback.
Bert begon zijn loopbaan in de jeugd van Ter Leede. In de periode 2006-2017 speelde de snelle vleugelverdediger, die graag opkomt, in de jeugd van Feyenoord en bij Jong Feyenoord. Tussentijds voetbalde hij op uitleenbasis bij FC Den Bosch in de eerste divisie.