Bram van Egmond

Ben van der Meij en Arjan Bakkenes trainers tweede elftal

De vacature van trainer van het tweede elftal wordt volgend seizoen ingevuld door het trainersduo Ben van der Meij en Arjan Bakkenes. De beide veertigers waren eerder jeugdtrainer en doorliepen als jeugdspeler van Rijnsburg alle selectie-elftallen tot en met het tweede elftal.

De functie van trainer/coach bij het tweede elftal kwam vrij doordat de huidige trainer, Resham Sardar, volgend seizoen Talent Performance Coach is bij Rijnsburg, een functie waarin hij verantwoordelijk wordt voor de ontwikkeling van jeugdspelers en jeugdtrainers.
Bij het tweede elftal als speler
Dat maakte de weg vrij voor Arjan Bakkenes en Ben van der Meij. Arjan speelde één seizoen in het tweede, waarna een zware kruisbandblessure een einde maakte aan spelen op selectieniveau. Vervolgens was hij van 2008 tot 2016 begeleider van het reserve-elftal.
Ben zat tot zijn 23ste bij de A-selectie. Nadat een plek in het eerste elftal er niet in zat, speelde hij twee jaar bij FC Rijnvogels in de eerste klasse, om daarna weer terug te keren bij het tweede, waar hij tot zijn dertigste actief was.
Doorstroming naar de A-selectie
En nu dus trainer van het tweede elftal. Zorgen dat spelers doorstromen van de B- naar de A-selectie, is de belangrijkste opdracht voor Ben van der Meij en Arjan Bakkenes. Maar stiekem kijken de beide Rijnsburgers ook verder. Ben van der Meij: “In 2010 werd ik als speler landskampioen met het tweede, met onder anderen Richard van Nieuwkoop, Jaap-Jan Zandbergen en Niels Hogewoning. Arjan Bakkenes was toen begeleider. Het zou mooi zijn als we dat kunststukje kunnen herhalen.”
Arjan: “De doorstroming is het belangrijkste. Voetballen kunnen de spelers van het tweede wel, maar technisch en tactisch kunnen Ben en ik met onze ervaring wel wat bijdragen. Daarnaast is plezier belangrijk. Dat is de basis om voor de prijzen te kunnen spelen.”
Voorproefje gehad
De beide Rijnsburgers hebben veel zin in hun nieuwe taak. Ben, dit seizoen al tijdelijk trainer van de JO19-1 en assistent van Resham Sardar, zegt: “Ik heb al een voorproefje gehad. Ik vind het leuk om volgend seizoen met talentvolle jongens in het tweede te gaan werken.” En Arjan besluit: “Het is leuk om terug te zijn. Het tweede blijft toch trekken en het bleef kriebelen. Toen ik gevraagd werd om trainer te worden, samen met Ben, voelde ik me vereerd. Ik hoefde dus niet lang na te denken.”