outhands

Basisopleiding Scheidsrechter Veldvoetbal (BOS Veld)

Rijnsburgse Boys heeft het voornemen om vanaf begin februari 2012 een scheidsrechterscursus op haar accommodatie te laten plaatsvinden. Dit zal in combinatie gaan met vv Katwijk en Quick Boys.

Dit is een opleiding voor mensen die gemotiveerd zijn om wedstrijden te leiden in het veldvoetbal. De deelnemers worden opgeleid tot KNVB- en/of verenigingsscheidsrechter. Deze scheidsrechtersopleiding gaat uit van de praktijk. Op het veld wordt geoefend in het leiding geven aan 22 spelers en het toepassen van de spelregels daarbij. De opleiding richt zich met name op het leiden van wedstrijden met jeugd en lagere senioren.

Onderwerpen in de opleiding zijn:

– De 17 voetbalspelregels

– Organisatie en administratie

– Kennis van voetballen en voetballers

– Leiding geven aan voetballers

– Blessurepreventie

– Praktische toepassing van deze onderwerpen

De opleiding bestaat uit 7 bijeenkomsten van 3 uur, een spelregeltoets en een examen strafrapport. Daarnaast moeten de deelnemers, indien zij voor de KNVB wedstrijden gaan leiden, minimaal 2 stagewedstrijden fluiten onder begeleiding van een (gekwalificeerde) Praktijkbegeleider Scheidsrechter. Tijdens de opleiding houden de deelnemers een logboek bij, die zij na afloop van de opleiding inleveren bij de docent.

De deelnemers die aan de gestelde voorwaarden voldoen, ontvangen het diploma ”Basisopleiding Scheidsrechter Veldvoetbal”. Zij kunnen vervolgens worden aangesteld bij jeugdwedstrijden en/of wedstrijden in het lagere seniorenvoetbal.

Wanneer je daarna besluit om als clubscheidsrechter van Rijnsburgse Boys aan de gang te gaan krijg je van de club een scheidsrechters-outfit om in de wedstrijden te gaan dragen!

Dus:

Start?? Begin februari 2012 zodra er 14 deelnemers zijn

Toelating?? Vanaf 16 jaar

Kosten?? €45 inclusief cursusmateriaal; wat betaald wordt door Rijnsburgse Boys 

Locatie?? Iedere vrijdagavond bij Rijnsburgse Boys

Contact?? Piet van Bezouw (0620318854) of Richard Heemskerk (0620250283)

Email?? pietvanbezouw@hotmail.nl of richard.heemskerk@hotmail.com