outhands

Basisopleiding Scheidsrechter Veldvoetbal

Aangezien er op het gebied van arbitrage bij het jeugdvoetbal van Rijnsburgse Boys met enige regelmaat problemen zijn geconstateerd, komt van Cock Jol het initiatief om voor potentiele nieuwe scheidsrechters, via de KNVB, een cursus te gaan geven. Hieronder wordt daarover het een en ander uitgelegd.

Doel en inhoud:
Opleiding voor diegenen die interesse hebben in het leiden van wedstrijden veldvoetbal. De deelnemers worden opgeleid tot KNVB- of verenigingsscheidsrechter. Ook de scheidsrechterscursussen gaan uit van de praktijk. Op het veld wordt geoefend in het leiding geven aan 22 spelers en het toepassen van de spelregels daarbij. Onderwerpen in de cursus zijn:
De 17 voetbalspelregels
Organisatie en administratie
Kennis van voetballen en voetballers
Leiding geven
Blessurepreventie
De praktische toepassing van deze onderwerpen

Organisatie:
De cursus omvat 7 bijeenkomsten van 3 uur en wordt in de avonduren gegeven op een accommodatie van een voetbalvereniging. Dit zal in dit geval het terrein van Rijnsburgse Boys betreffen. In de loop van de cursus krijgt men praktijkopdrachten en fluit men drie stagewedstrijden onder begeleiding. De deelnemers die uiteindelijk aan de gestelde voorwaarden voldoen ontvangen het diploma “Basis Opleiding Scheidsrechter Veldvoetbal.” Zij kunnen vervolgens aangesteld worden bij jeugdwedstrijden en/of bij wedstrijden in het lagere seniorenvoetbal. Men dient alle 7 bijeenkomsten, verplicht, aanwezig te zijn!

Start
Zodra er voldoende deelnemers zijn. (Tussen de 12 en 18 personen).

Toelating
Vanaf de leeftijd van 16 jaar.

Informatie en aanmelding bij Cock Jol, Hoofd Opleidingen Rijnsburgse Boys, tel.nr. 0654678424
of bij het secretariaat van Rijnsburgse Boys. Telefoonnr. 0714021506