outhands

Bartjan Onderwaater stapt op bij Rijnsburgse Boys

 Bartjan Onderwaater stapt na dit seizoen op bij Rijnsburgse Boys. De centrale verdediger die niet op een vaste basisplaats kan rekenen in de geelzwarte formatie heeft aangegeven bij een andere vereniging wel in het eerste elftal te willen spelen. Welke vereniging dat gaat worden is vooralsnog niet bekend.

De 28-jarige Onderwaater maakt het langst deel uit van de Rijnsburgse A-selectie (7 seizoenen). In het seizoen 1999-2000 maakte Onderwaater de overstap van Alphense Boys naar Rijnsburgse Boys. In dat jaar liepen de Rijnsburgers – die  toen onder leiding stonden van trainer Henk Wisman (sinds kort trainer van Ter Leede) – net het kampioenschap van de hoofdklasse A mis. Op 20 september 2000 was Onderwaater één van spelers die deel uit maakte van het elftal dat bij AZ bijna voor een bekerstunt zorgde. De 0-2 voorsprong in de Alkmaarderhout  werd door de profs in de slotfase omgebogen in een moeizame 3-2 overwinning, mede dankzij het toekennen van een zeer discutabele strafschop (de 1-2 kwam hier uit voort) aan AZ door scheidsrechter Vink.

In het seizoen 2001-2002 maakt de lange verdediger de overstap naar eerstedivisionist RBC waar hij op amateurbasis gaat spelen. Het lukt Onderwaater niet om een profcontract af te dwingen en in het seizoen 2002-2003 keert hij terug in het vertrouwde geelzwarte shirt. Onder de trainers Wim Schaap en Ted Verdonkschot is hij de daarop volgende seizoenen een gewaardeerde verdediger. In het seizoen 2004-2005 heeft Onderwaater last van een langdurige blessure. In het kampioensjaar 2005-2006 kan de verdediger niet altijd meer rekenen op een basisplaats en ook dit seizoen is dat het geval. Dit is de reden voor de verdediger om zijn voetbalcarrière bij een andere vereniging voort te zetten. In totaal scoorde Onderwaater tot heden 7 doelpunten voor Rijnsburgse Boys in competitieverband.