Bram van Egmond

Bart Freke sluit definitief aan bij A-selectie


Donderdagavond 16 augustus heeft Bart Freke (32) zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij Rijnsburgse Boys. Na een intensieve periode van een half jaar in de sportschool en een geslaagde oefencampagne, is de Rijnsburgse centrale verdediger klaar voor zijn twaalfde seizoen in de geel-zwarte hoofdmacht.
“Het was wel een verrassing toen Gerrit Paauw (bestuurslid technische zaken) in januari belde om te vragen of ik weer wilde aansluiten bij de A-selectie,” kijkt Bart Freke terug. “Ik had niet verwacht dat ik nog eens terug zou keren. Eigenlijk wilde ik twee jaar geleden helemaal stoppen toen ik vanwege allerlei blessures geen plezier meer had in het voetballen. Maar omdat mijn broer Peter, die op dat moment het tweede elftal trainde, vroeg om bij hem te komen voetballen, ben ik daar gaan spelen. Dat is goed bevallen.”
Terug in eerste elftal
Zo goed dat de technische commissie in overleg met de nieuwe trainer Wilfred van Leeuwen in januari besloot om te vragen of Bart terug wilde keren in het eerste elftal. “Ze zochten een type speler zoals ik was in mijn eerste periode bij Rijnsburg, centraal achterin, en kwamen uit bij mij,” zegt Bart nuchter
Voorwaarde was wel dat hij topfit zou worden. Vandaar dat hij vanaf medio januari tweemaal in de week met een personal trainer in de sportschool aan de slag ging, in combinatie met twee keer trainen in het tweede elftal. Bart: “Ik werd steeds fitter en vond het weer lekker om op het trainingsveld te staan, in tegenstelling tot mijn vorige periode in Rijnsburg 1 toen ik met tegenzin naar de training ging.”
IMG_3379
Basisplaats
Ook de voorbereidingsperiode verliep goed, met diverse keren een basisplaats als centrale man achterin. Bart: “Halverwege de oefenperiode kreeg ik al te horen dat ik goed bezig was en dat ik zo moest doorgaan. Deze week heb ik officieel te horen gekregen dat ik bij de A-selectie zit. Ik ben benieuwd hoe het gaat in de competitie. Wat het wordt, weet ik niet. Dit team vergelijken met het elftal in mijn voorgaande periode is lastig, omdat de tweede divisie toch weer een niveau hoger is dan de topklasse. Het zijn allemaal goede voetballers, nu maar hopen dat het snel gaat lopen. Ik heb er in elk geval veel zin in en ben blij dat het seizoen nu eindelijk gaat beginnen.”