outhands

Bart Freke opgenomen in selectie voor interland Engeland

 Bart Freke is in de definitieve selectie opgenomen van het Nederlands amateur-elftal onder 23 jaar voor de interland in en tegen Engeland, op 29 november. Het duel vindt plaats in het Pirelli Stadium van Burton Albion FC, waar om 19.45 uur (lokale tijd) wordt afgetrapt. De ontmoeting met de Engelsen is voor beide ploegen de laatste in het kader van de European Challenge Trophy 2006.
 
De competitie om de European Challenge Trophy is een initiatief van de voetbalbonden van Engeland, Italië, België en Nederland en werd vorig seizoen geïntroduceerd. De landenteams treffen elkaar in een halve competitie. De Italiaanse afvaardiging bestaat uit spelers die uitkomen in de Serie C, de Belgische voetbalbond stuurt het Onder 21-elftal, de KNVB neemt deel met het amateurelftal, terwijl Engeland participeert met de “National Game XI”. De deelnemende spelers zijn in alle gevallen jonger dan 23 jaar.

Stand:
Engeland 2-6 (5-1)
België 2-3 (2-2)
Nederland 2-3 (2-3)
Italië 2-0 (2-5)

Uitslagen:
15.11.05 België – Engeland 0-2
30.11.05 Nederland – Italië 2-1
15.02.06 Engeland – Italië 3-1
22.02.06 Nederland – België 0-2

Programma:
29.11.06 Italië – België
29.11.06 Engeland – Nederland

Eerder deze week speelde Bart Freke mee in de tweede helft van het oefenduel gespeeld in Almere tegen FC Omniworld. Daar werd met 1-6 gewonnen. U kunt een wedstrijdverslag hier lezen.

De volgende spelers zijn geselecteerd voor de interland tegen Engeland op 29 november:
Djimmi van Putten (Achilles ’29), Peter Post (AFC), Raymond Bolt (Be Quick 1887), Sven Taberima (DOVO), Taner Ozbek (Elinkwijk), Martijn Jansen (SC Genemuiden), Michael Thé (FC Hilversum), Istvan Bakx (Hoek), Jordy Meester (Hollandia), Elroy Lammers (Katwijk), John Schot (Kloetinge), Patrick Duarte (FC Lisse), Joey van de Berg (MSC-Antaris), Gijs Roelofsen (FC Omniworld), Bart Freke (Rijnsburgse Boys), Donovan Mijnals (Spakenburg), Niels Buitenhuis (Sparta Nijkerk) en Henri de Graaf (IJsselmeervogels).

De spelers die voorlopig op de standby-lijst komen zijn Daniel da Cruz (Vitesse Delft), Karim El Kaddouri (Spakenburg), Alexander van Dommelen (DOTO) en Roel Hendriks (FC Lienden). Die laatste speler kampt met een blessure en is er om die reden niet bij.

(bron: voetbalopzaterdag.com en knvb.nl)