Bram van Egmond

Bart Freke legt zijn terugkeer op Middelmors uit

Gisteravond werd bekend dat Bart Freke volgend seizoen terugkeert bij Rijnsburgse Boys. Daarbij had Bart aangegeven liever even te wachten met een reactie, om zich eerst te focussen op de nacompetitie met Quick Boys. Maar de 28 jarige verdediger kreeg de afgelopen 24 uur zoveel reacties, sms’jes, telefoontjes en appjes, dat hij toch graag al een toelichting op de clubsite wilde geven.

bartfreke2

“Het is best snel gegaan”, vertelt Bart, “De laatste weken kreeg ik steeds meer het idee dat ik bij Quick Boys niet op m’n plek was. Ik heb zeker 20 jaar bij Rijnsburg gevoetbald en daar hoor ik gewoon thuis. Voetballen in blauwwit voelt toch anders dan in het geelzwart.”
De overstap was niet makkelijk om op te starten, want Bart had al een toezegging gedaan aan Quick Boys. Er was weliswaar nog niets getekend, maar een mondelinge toezegging is ook een akkoord. Dus Bart moest nog maar zien of een overstap naar Rijnsburgse Boys mogelijk was. Bart legt uit: “Ik heb eerst zelf contact gezocht met Rijnsburg om te kijken of een terugkeer eigenlijk wel kon. Rijnsburg heeft natuurlijk ook al zijn selectie gepland voor volgend seizoen. Daar was men in eerste instantie verrast en kon ook niet direct een uitspraak worden gedaan. Logisch, want het kwam onverwachts. Toch ben ik daarna direct met Ted Verdonkschot gaan praten. Ik heb veel en goed met Ted samengewerkt en wilde open en eerlijk zijn. Ik wilde mijn gevoel uitleggen. Ted vond het in eerste instantie “jammer” (Bart gebruikte een ander woord), maar hij kon het wel goed begrijpen. Overigens wist ik op dat moment nog niet of Rijnsburgse Boys wel “ja” zou zeggen. Ik kreeg echter al snel door dat Dick en Niek heel positief waren en daarna kreeg ik dat ook van het bestuur en de technische staf te horen. Vervolgens heb ik ook met de leiding bij Quick Boys gesproken. Die vonden het ook niet leuk, maar uiteindelijk kreeg ik van Quick Boys toestemming en van Rijnsburg instemming. Daar was ik erg blij mee”.
“Van mij hoor je geen slecht woord over Quick Boys, integendeel zelfs. Ik heb ook geen spijt van het afgelopen seizoen,” vervolgt Bart, “Quick Boys is een mooie club en ze doen alles voor je. Ted is natuurlijk een prima trainer om mee te werken en het is ook gewoon professioneel georganiseerd, net als bij Rijnsburg. Maar het gaat om mijn gevoel en dat is moeilijk uit te leggen. De vertrouwdheid met Rijnsburg, het geelzwart, de supporters en de sponsoren miste ik gewoon. Ik hoor bij Rijnsburgse Boys!”.
Toch heeft Bart in zijn hoofd nog geen afscheid van Quick Boys genomen. “We gaan eerst er alles aan doen om met Quick Boys te promoveren. Dat is het eerste doel en de focus voor dit moment. Gezien de kwaliteit van de groep moeten we de Topklasse kunnen halen. Ik ga gewoon mijn uiterste best doen om volgend jaar de derby’s met Rijnsburg tegen Quick Boys te kunnen spelen, want dat zijn de mooiste wedstrijden van het seizoen”.
Bart zegt tenslotte: “Daarna kijk ik uit naar mijn terugkeer bij Rijnsburgse Boys, want spelen in een geelzwart shirt op het eerste veld op Middelmors, daar doe ik het voor!”.