Bram van Egmond

Bart Freke kijkt uit naar volgend seizoen!

Bart Freke

Aan het begin van dit seizoen keerde Bart Freke weer terug op zijn vertrouwde Middelmors. De verwachting van Bart en de club waren hooggespannen. Na een moeizame start in het seizoen daarvoor was immers de opgaande lijn ingezet en zou het in deze jaargang van de Topklasse nog beter worden. Althans, zo leek het op papier. Voor Bart draaide het seizoen door een blessure echter uit op een sportief drama. Maar met het nieuwe seizoen in zicht hebben Bart en de technische staf om tafel gezet en met elkaar afgesproken er volgens seizoen gewoon weer voor te gaan. Bart blijft bij de selectie van Niek Oosterlee en daar is het bestuur en de staf zeer blij mee.
We spraken Bart over zijn seizoen tot nu toe.
“Het is natuurlijk niet geworden wat ik ervan verwacht had, voor mij is het gewoon een rotseizoen! Het zag er vanaf de voorbereiding goed uit en ik had er echt plezier in om weer in Rijnsburg terug op het veld te zijn. Maar mijn zware enkelblessure gooide roet in het eten. Ik ben nu bezig met het herstel en dat heeft tijd nodig. Ik zit nu op 10 weken na de operatie. De arts had aangegeven dat het ongeveer 12 tot 14 weken duurt voordat ik echt weer wat kan gaan doen op het veld. Ik heb vorige week al wat gelopen en dat ging op zich goed, maar de volgende dag had ik daar veel last van. Ik heb nu toch maar weer even gas terug genomen. Ik reken nu gewoon op 14 weken, dus nog een paar weken geduld.”
We vroegen Bart hoe hij aankijkt tegen een terugkeer in de Topklasse na een heel seizoen afwezigheid.
“Ik wil direct fit aan de start van de voorbereiding beginnen. Dan zou de blessure ook echt helemaal weg moeten zijn, anders zit het niet goed. Ik verwacht dat ik voetballend de Topklasse nog steeds goed aankan. En dan moet ik zorgen dat ik mijn plek weer ga afdwingen. We zijn met vier spelers voor de centrale posities achterin en er komt ook een middenvelder bij, dus dat wordt een interessante onderlinge strijd. Het is natuurlijk de vraag of ik in de basis ga spelen, maar dat weet niemand vooraf. Ik kijk daar echter met vertrouwen naar uit.”
Dit seizoen heeft Bart zich zitten te verbijten op de tribune.
“Allereerst natuurlijk omdat ik zelf niet speel, maar de prestatie van het team is te matig. We hadden verwacht na het vorige seizoen direct de lijn door te kunnen trekken, maar helaas viel het weer terug en lijkt dit seizoen op het vorige. Slecht voor de winterstop en veel punten pakken daarna. Nu gaat het wel beter, maar het is nog steeds niet geweldig. Voor volgend seizoen lijkt de selectie echter weer wat sterker te worden, dus laten we ervan uitgaan dat het begin van het volgende seizoen een betere start heeft.”
Maar eerst staan er in Huize Freke nog blijde gebeurtenissen te wachten.
“Onze oudste is nu bijna drie, en in juni zit de tweede eraan te komen. Het gaat goed met de zwangerschap, dus dat is het eerste waar ik naar uit kijk. En het nieuwe seizoen daarna, daar heb ik ook veel zin in!”
We wensen Bart een goed en volledig herstel toe en kijken met hem uit naar zijn rentree volgend seizoen!