Bram van Egmond

Bart Duiker tekent bij, selectie nieuwe seizoen is rond

Met het vastleggen van Bart Duiker (20) heeft Rijnsburgse Boys zijn selectie voor seizoen 2021-2022 rond. Als 22ste en laatste in de rij zette de 20-jarige echte Ui deze week zijn handtekening onder een contract voor een jaar met een optie op nog een seizoen.
“Als ik terugkijk op de afgelopen vier jaar valt op dat ik eigenlijk maar anderhalf jaar echt gespeeld heb als gevolg van blessures en corona,” kijkt Bart Duiker terug. “Nu wil ik weleens een volledig seizoen laten zien wat ik kan.”

Fit blijven
In dat licht gezien is het ultieme doel van Bart: fit blijven. “Ik wil topfit zijn en dat een heel jaar blijven. Dat is de kunst. Mede daarom train ik regelmatig op Middelmors met jongens van de A-selectie. We spelen in tweetallen om balgevoel te houden en snel wedstrijdfit te worden. Zodat, als we weer mogen beginnen, ik er meteen sta.”
Bart kijkt met een goed gevoel naar volgend seizoen. “De afgelopen jaren zijn we echt een team geworden, zowel in het eerste als in het tweede elftal. Dat is heel fijn, wat dat is de basis om bovenin mee te kunnen doen. Ik hoop dat we niet al te lang meer stilstaan want de huidige situatie is echt verschrikkelijk.”
Vorige clubs
Vier jaar geleden, in de winterstop van seizoen 2017-2018, werd Bart Duiker tussentijds toegevoegd aan de A-selectie. Achtereenvolgens trainde Bart onder Pieter Mulders, Wilfred van Leeuwen en nu Henk Wisman. Onder hen heeft hij de afgelopen seizoenen op verschillende plekken in de verdediging en op het middenveld gespeeld.
Bart begon zijn loopbaan in de jeugd van Rijnsburgse Boys. Vervolgens speelde hij vier jaar bij ADO Den Haag in de D1 en de C1. Dit werd gevolgd door een periode van twee jaar in de B1 van Alphense Boys, dat uitkwam in de eerste divisie. Als A-junior keerde Bart terug bij Rijnsburgse Boys, waar hij tot nu toe vooral in het tweede elftal speelde.
Selectie compleet
Bart Duiker is de 22ste en laatste speler van wie het contract is verlengd. Het grootste deel van de huidige A-selectie blijft. Vier spelers stoppen bij Rijnsburgse Boys. Eerder werd al bekendgemaakt dat Bradly van der Meer, Carlos Opoku en Thomas Bakker aan het einde van het seizoen vertrekken. In dat rijtje voegt zich ook Michiel Hemmen. De 33-jarige aanvaller, die afgelopen zomer naar sportpark Middelmors kwam, zet komende zomer een punt achter zijn voetbalcarrière.