Henk Hogewoning

Bart Duiker en Jesper Slootweg op zoek naar nieuwe club

Bart Duiker (21) en Jesper Slootweg (21) hebben in de winterstop besloten om op zoek te gaan naar een andere club waar ze vaker aan spelen toekomen. Dit betekent dat ze na dit seizoen afscheid nemen van de club waar ze in de jongste jeugd debuteerden. 

Bart Duiker: “Ik wil minuten maken in een eerste elftal”

“Ik kan bij Rijnsburgse Boys in het tweede elftal blijven voetballen, maar dat zou betekenen dat ik stil blijf staan”, legt Bart Duiker uit, gevraagd naar het waarom van deze stap. “Ik wil me verder ontwikkelen. Het liefst doe ik dat bij een hoofdklasser of een club uit de derde divisie. Daar wil ik minuten maken in een eerste elftal. Maar wat het wordt, weet ik nog niet. Ik laat het op me afkomen. Natuurlijk is het jammer dat ik Rijnsburg verlaat. Het is toch je club. De selectie waarin ik zit is top, en dat geldt ook voor de hele organisatie eromheen. Maar het is gewoon duidelijk dat dit voor mij de beste beslissing is.”   

Vorige clubs

Vier jaar geleden, in de winterstop van seizoen 2017-2018, werd Bart Duiker tussentijds toegevoegd aan de A-selectie. Hij speelde de afgelopen seizoenen op verschillende plekken op het middenveld en in de verdediging (centraal en als rechtsback), waar hij met name opviel door zijn werklust in dienst van het elftal.

Bart begon zijn loopbaan in de jeugd van Rijnsburgse Boys. Vervolgens speelde hij vier jaar bij ADO Den Haag in de D1 en de C1. Dit werd gevolgd door een periode van twee jaar in de B1 van Alphense Boys, dat uitkwam in de eerste divisie. Als A-junior keerde Bart terug bij Rijnsburgse Boys, waar hij vooral in het tweede elftal speelde.

Jesper Slootweg: “Het was een moeilijke beslissing”

“Ik ben nu 21 en speel al vier jaar in het tweede elftal, daar ben ik inmiddels wel op uitgekeken”, zegt Jesper Slootweg over zijn beslissing om komende zomer te vertrekken. “Ik wil wekelijks in het eerste elftal spelen. Omdat dit niet bij Rijnsburg kan, heb ik aangegeven dat ik weg wil. Wat het wordt, zie ik wel. Ik wil op een zo hoog mogelijk niveau spelen met meer druk, bij een club waar het leeft met supporters langs de lijn. Daar leer je van. En wie weet wat er nog gebeurt als ik me drie jaar lang kan onderscheiden bij een andere club.”

Zeventien jaar bij Rijnsburg

“Ik ben blij dat ik dit heb mogen meemaken”, blikt Jesper terug op de afgelopen vier seizoenen bij de A-selectie. “Het is toch een jongensdroom om als jeugdspeler die al zeventien jaar bij Rijnsburgse Boys speelt, te mogen ruiken aan de tweede divisie en deel uit te maken van een hele leuke groep voetballers. Het was een moeilijke beslissing. Het voelt toch een beetje alsof je je verkering uitmaakt. Maar ik wil gewoon lekker voetballen, naast mijn studie fiscaal recht, het liefst als centrale verdediger, de plek waarop ik in het tweede elftal van Rijnsburg ben uitgegroeid tot aanvoerder en steunpilaar.”