outhands

Barendrecht

 In een weekend waarin de spectaculaire wedstrijd FC Lisse vs ARC alle aandacht kreeg, IJsselmeervogels onderuit ging tegen Excelsior ’31 en Ted Verdonkschot nog lang niet jarig was in Katwijk, was het niet zo vreemd dat Barendrecht – Rijnsburgse Boys niet erg in de schijnwerpers stond. En dus zou het zo maar kunnen dat de 9+ minuten van volgende week weer meer stof doen opwaaien.

“Barendrecht komt tekort tegen Rijnsburg”, zo luidt de conclusie op de website van tegenstander Barendrecht. “Ruim een uur lang was Barendrecht zaterdag zeker gelijkwaardig aan Rijnsburgse Boys. Maar toen de Uien op de Bongerd op voorsprong kwamen, was het gedaan.” Misschien een beetje een gekleurd verslag op de site van de rood-witten maar op deze manier is daar niets mis mee. “Daar waar Barendrecht vele kansen nodig had, was er voor Uien eigenlijk eentje al voldoende.” Waarmee gedoeld wordt op het doelpunt van de Winters. Verder heeft Barendrecht eigen tv-beelden.Voor “Rijnsburgse Boys wint bij Barendrecht” had RTV West weinig fantasie nodig. Naast de videobeelden krijgt deze wedstrijd op de website van de omroep verder het predicaat “matig”. En ook dat hoeft niet overdreven genoemd te worden. Normaliter doet RTV Rijmond ook een digitale duit in het zakje maar deze keer volstaat deze regionale omroep met een reactie van trainer Jack van den Berg op het uitblijven van een uitspraak in het beroep rondom de puntenaftrek.

“Handelsmerk Winters werkt nog steeds” meldt Gerben Oostdam in het Leidsch Dagblad. Het fluwelen linkerbeen van Kevin en het ‘torinstinct’ van broer Jeffrey. Het is al jaren een gevreesde combinatie en zaterdag bleek dat de gebroeders Winter het kunstje nog niet verleerd zijn.” Het halve artikel gaat over de openingstreffer waarbij de voorzet voor Jeffrey geen verrassing was. “Ik wist dat hij met z’n buitenkantje voet voor zou geven want met rechts kan hij echt helemaal niets”. Verder haalt Niek Oosterlee nog even herinneringen op. “Toen ik nog trainer van FC Lisse was zorgden wij er altijd voor dat hij in de mandekking terechtkwam. Daar ligt niet zijn kracht”. Laten we er een quiz van maken en niet vertellen over welke Freke het ging.