IJsbrand van Tilburg

Barendrecht – Rijnsburgse Boys: 0-0 (0-0)

Beide keepers pakken punt voor hun ploeg

Bij een wedstrijd die eindigt in 0-0, zoals afgelopen zaterdag Barendrecht-Rijnsburgse Boys, is wel duidelijk dat de aanvallers hun vizier niet op scherp hadden staan. Maar deze conclusie doet geen recht aan de glansrol die beide keepers in de wedstrijd wisten te vervullen. De grootste kans voor Rijnsburgse Boys, Jeffrey Koemans verscheen na ruim een uur wedstrijd vrij voor Marc van Splunter, werd door de doelman van Barendrecht onschadelijk gemaakt. Maar zijn Rijnsburgse collega Richard van Nieuwkoop hield bij maar liefst zes ultieme scoringsmogelijkheden  van Barendrecht zijn doel schoon. Kennelijk ligt Barendrecht hem wel want in de thuiswedstrijd, welke de honderdste competitiewedstrijd van de sympathieke Rijnsburger was, stopte hij een strafschop. Beide keepers konden dus de conclusie trekken dat hun inzet één punt had opgeleverd; immers de 0-0 bleef op het scorebord staan. Het betekende zelfs dat zowel Barendrecht als Rijnsburgse Boys daarmee één plek stegen op de ranglijst. Maar echt blij werd niemand daarvan; daarvoor was de wedstrijd gewoon te slecht geweest. De eerste helft kende weinig hoogtepunten en was Barendrecht de bovenliggende partij. In de tweede helft, met koude slagregens en een harde wind, had Rijnsburgse Boys de overhand. De slotfase was overduidelijk weer voor Barendrecht maar een schlemielig verlies in de laatste seconden, net als vorige week tegen GVVV, zat er gelukkig nu niet in.  

Foto Hans Heemskerk

Foto Hans Heemskerk

Barendrecht startte furieus aan het duel. Na 45 seconden moest Richard van Nieuwkoop met zijn vuisten een hard schot van Mahmut Sӧnmez pareren. Toch zou het vervolgens een kwartier duren voordat het volgende gevaar zich zou aandienen. Nu was het Donny Navajas Sanchez die met zijn inzet Barendrecht op voorsprong leek te gaan zetten. Opnieuw was het Richard van Nieuwkoop die alles in de strijd moest gooien om dit te voorkomen. Na twintig minuten was het Martin van Eeuwijk die het eerste schot op doel van Barendrecht loste. Omdat deze geblokt werd kon Marc van Splunter de bal eenvoudig pakken. En daarmee was de Rijnsburgse koek voor wat betreft de eerste helft ook op. Niek Oosterlee vond dan ook zijn ploeg geen goede wedstrijd spelen. Het speelveld was te lang, er was veel balverlies en geen aansluiting en de creativiteit om gevaar te stichten ontbrak. En dat was wel nodig om de sterke Barendrechtse verdediging, met 29 tegentreffers het minste gepasseerd, te verontrusten.

Foto Hans Heemskerk

Foto Hans Heemskerk


Hoewel Barendrecht een optisch overwicht had, was er wel een misverstand tussen Resham Sardar en Richard van Nieuwkoop voor nodig om een nieuwe gevaarlijke situatie te kunnen noteren. Niet veel later voerde Barendrecht zelf de druk op middels drie corners achtereen. De eerste van de drie bevatte de meeste dreiging, maar Ivan Almeida schrok ervan dat de bal zo plots voor zijn voeten viel.
De (wellicht) vele praatsessies ten spijt, de tweede helft begon opnieuw met een Rijnsburgse ploeg die niet wist dat de pauze toch echt na het sluiten van de kleedkamerdeur afgelopen is. Na één minuut haalde Joey Jongman uit, maar zijn schot ging over. En twee minuten later had Ivan Almeida, na een corner, de bal voor het intikken. De verdediger miste echter…. Vervolgens herpakte Rijnsburgse Boys zich en wist het goede kansen te creëren. Jeroen Hessing kopte in de handen van de doelman en Resham Sadar schoot net naast. Martin van Eeuwijk leek de complete verdediging van Barendrecht uit te kappen maar gaf de bal toch breed op Raily Ignacio. Zijn inzet was echter veel te zwak. Ondertussen had Richard van Nieuwkoop zich bij een tegenaanval weer onderscheiden. Een vlammend schot van Tim Eekman tikte hij met zijn vuisten tot corner.
Foto Hans Heemskerk

Foto Hans Heemskerk


In de 65ste minuut kreeg Rijnsburgse Boys de ultieme mogelijkheid om op voorsprong te komen. Resham Sardar wist met een slimme steekpass Jeffrey Koemans te bereiken. Volkomen vrij voor Marc van Splunter wilde hij voor de lange hoek kiezen. Terwijl de ballen tijdens de training er allemaal ingaan bleek nu het lichaam van de doelman van Barendrecht een sta-in-de-weg. Raily Ignacio presteerde het vervolgens om de rebound hoog over te schieten. Vijf minuten later probeerde Martin van Eeuwijk het eindelijk weer eens met een schot op doel maar ook deze ging naast. Ook in de counter bleek Rijnsburgse Boys gevaar te kunnen stichten. Na een corner van Barendrecht pikte Marvin Wijks de bal op en startte een enorme rush richting de andere kant van het speelveld. Het is dat Raily Ignacio vervolgens de bal naast schoot want er had absoluut veel meer ingezeten. Ook Jeroen Hessing had het geluk niet aan zijn zijde. Ook zijn schot belandde naast het doel.
Foto Hans Heemskerk

Foto Hans Heemskerk


In de slotfase kreeg het topduel dat Richard van Nieuwkoop keepte meer en meer glans. Allereerst moest hij handelend ingrijpen na een voorzet voordat Tim Eekman gevaarlijk zou kunnen worden. Vervolgens tikte hij met zijn vuisten een schot van Mahmut Sӧnmez tot corner en in blessuretijd voorkwam hij met zijn voet dat Tim Eekman toch nog de winnende treffer zou scoren. Omdat kort daarvoor ook al invaller Bas Mourits een grote kans had gemist leek het wel dat Rijnsburgse Boys het meest opgelucht kon ademhalen na het laatste fluitsignaal van de prima leidende scheidsrechter Prooi. Het betekende de zesde 0-0 wedstrijd voor Rijnsburgse Boys sinds de invoering van de Topklasse. Voor de derde maal betrof het de uitslag van de wedstrijd tegen Barendrecht….
Barendrecht – Rijnsburgse Boys: 0-0 (0-0)
Scheidsrechter: C. Prooi
Gele kaart Barendrecht: Shabir Isoufi
Toeschouwers: 500
Opstelling Barendrecht: Marc van Splunter, Tim Eekman, Ivan Almeida, Jeffrey Aarts, Yorik van Deelen, Donny Navajas Sanchez (57: Mitchel van Gastel), Joey Jongman (79: Daniel Esajas), Danny Monster, Mahmut Sӧnmez, Shabir Isoufi en Christian Opschoor (12: Bas Mourits)
Opstelling Rijnsburgse Boys: Richard van Nieuwkoop, Leon Tol, Jeroen Hessing, Renee Troost, Kevin Westmaas, Danny van der Vijver, Martin van Eeuwijk (78: Javier Martina), Resham Sardar, Jeffrey Koemans (67: Cas Knoester), Marvin Wijks en Raily Ignacio